Karaca'dan DGC Başkanı Tayhan'a ziyaret

DüzceSonHaber

Karaca'dan DGC Başkanı Tayhan'a ziyaret
13.08.2021 - 16:04
Kaynak: Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Genel Olağan Kurulu geçtiğimiz günlerde yapılmış ve Erol Tayhan 7.kez başkan seçilmişti. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, başkan Tayhan ve yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere Düzce’ye geldi., Kahvaltıda bir araya gelen gazeteciler yerel gazetelerin ve televizyonlarının zor şartlarını konuştular.

Ziyarette konuşan Federasyon Başkanı Karaca, genel kurula gelemedikleri için hazırlı olsun ziyaretine geldiklerini belirterek şunları söyledi, “ Anadolu basınının durumu gazete, radyo, televizyon ve internet siteleri ile birlikte oldukça güç durumda. Bu güç durumu aşmak için Gazeteciler Federasyonu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sonuç alacağımıza inanıyoruz. Son birkaç yıl içerisinde resmi ilan alan gazete sayısı 1.800 ler den 900 lere düştü, televizyonların bir çoğu internetten yayın yapmaya başladı, uydu bedellerinin çok yüksek olması televizyonları güç duruma soktu. Birlikten kuvvet doğar, hep birlikte çalışacağız, Federasyon olarak pandemi dönemi dahil olmak üzere gerek siyasiler gerekse de Basın İlan Kurumu ile temaslarımızı sürdürüyoruz. Anadolu basını güçlü ve heyecanlıdır, görevden hiçbir zaman kaçmaz. Tüm Anadolu gazetecilerini kutluyorum, bu mücadele hepimizin, bu mücadelemiz açıklamalarla olmuyorsa eylemlerle olmalı, Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak eylem planı düzenliyoruz. Gerekirse çözmek için Ankara’ya yürüyeceğiz”

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Federasyon Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek şöyle konuştu, “ Bizim mesleğin içinde bulunduğu sıkıntıları en iyi bilen örgütün başı Yılmaz Karaca, Gazeteciler Federasyonu 81 ilin her köşesine hakim, tüm cemiyetlerimiz bu çatı altında. Düzce’deki sıkıntılarımızı sayın genel başkana ilettik, bunların nerede çözüleceğini de kendileri biliyorlar. Dileğimiz bu sıkıntıların biran önce geçmesi, yoksa gelecekte ne gazeteler, nede gazetecilik mesleği kalacak. Bizlerin yaşaması için birlik beraberlik ve dayanışmaya ihtiyacımız var.


Editör: T. Solmaz