Karanfil'den 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü açıklaması

DüzceSonHaber

Karanfil'den 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü açıklaması
4.10.2021 - 09:55
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Ali Karanfil, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yaparak özellikle pandemi süresi içerisinde bir çok kişinin hayvan sahibi olduğunu ancak son dönemde hayvanların terk edilmeye başladığını söyledi. 
Karanfil yaptığı açıklamada "İnsanoğlu, tabiatın dengesi için var olmaları gerektiğine inanmaya başladığı yaşam ortaklarımız hayvanların daha iyi korunması, bakılması, beslenmesi amacıyla çeşitli örgütler kurmuştur. Bunlardan ilki, Dünyada 1822 yılında İngiltere’de Hayvanlari Koruma Birliği, ülkemizde 1908 yılında Hayvanlari Koruma Derneği’dir. Hollanda’nın Lahey kentinde Dünya Hayvanlari Koruma Federasyonu kurulmuş, 1931 yılında aldığı bir kararla 04 Ekim’i Hayvanlari Koruma Günü ilan etmiştir.

Yaşanılabilir bir Dünya’da yaşam ortaklarımız bizden bir kap su, bir kap yemek ve sevgi beklemektedir.

Ayrıca COVİD-19 pandemisi yasakları süresince bizlere arkadaşlık edip yalnızlığımızın giderilmesini sağlayan PET-EGZOTİK hayvanlarımızın PAT diye terkedilmeye başladığına sokaklarda şahit olmak, sağlık ve refahına verilen önemin azaldığını kliniklerimizde görmek bizleri derinden üzmektedir.

  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda eksikliğini düşündüğümüz belediye sınırları dışındaki hayvanlara sağlanacak hizmetler ve mücadele için Özel İdarelere yetki ve sorumluluk verilmesinin, yaşadığımız sorunları önemli derecede azaltacağını düşünmekteyiz.

Siyasi iradenin yapacağı yasal düzenlemelerle yetki ve sorumluluk boşluğu bırakmadan hayvanların barınma, beslenme, refahı ve yaşam haklarının teminat altına alınacağı ümidini Bu 4 Ekim’de de taşımaktayız. 

Temel Sağlık Hizmetleri’ne ulaşmış hayvanların varlığını gördüğümüz bir dünya ve Türkiye özlemiyle ‘bu yıl da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ derken 4 Ekim Hayvanlari Koruma Günü’ nü kutluyor, saygılar sunuyoruz" dedi.


Editör: A. Gölge