Milletvekili Yılmaz FERRERO’yu meclise taşıdı kartel oluşturuyor dedi

DüzceSonHaber

19.10.2021 - 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
1

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada ‘’Ferrero isimli şirket fındık karteli oluşturmuş’’ dedi.
Fındık fiyatı 2,5 doların altına düşürülmüştür diyen Milletvekili Yılmaz ‘’bu, ülkemizin önemli bir ihracat girdisi olan fındık ihracatından yeterince gelir elde edememesine sebep olacaktır’’ dedi.
Milletvekili Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam ett;
"Anayasa'nın 167'nci maddesinde "Devlet, piyasada kartel ve tekel oluşumunu engellemelidir." yazmaktadır ancak son yıllarda İtalyan asıllı "Ferrero" isimli şirket fındık karteli oluşturmuş, çevresine aldığı üç, dört adet yerli tedarikçi şirketle tekel oluşturmaya başlamıştır. Bu tekelcilere eliyle piyasa manipüle edilmiş, fındık fiyatı 2,5 doların altına düşürülmüştür. Bu, ülkemizin önemli bir ihracat girdisi olan fındık ihracatından yeterince gelir elde edememesine sebep olacaktır. Ayrıca, Karadenizli fındık üreticisi mağdur edilecek; bu kış, üretici tarlasına gübre atamayacak, bakım yapamayacak hâle gelecektir. Dünyada tarım girdileri ve emtia fiyatları tüm ürünlerde artarken bu tekelciler fındık fiyatını düşürmekte, üreticinin zararını artırmakta ve ülkemizin gelirini azaltmaktadır.  Ticaret Bakanlığından beklentimiz, bir an önce bu şirketlerin incelenmesidir.’’


Editör: A. Gölge
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz