Hava kirliliğine karşı sert tedbirler sadece vatandaşa mı?

DüzceSonHaber

3.11.2021 - 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
2

Düzce'nin gündemine bir anda oturan Olimpiyat Kavşağı'nın isminin değişmesi ile birlikte Sancaklı ailesi de araştırılmaya başlanırken, Fatih Mahallesi'nde bulunan Sancaklı ailesinin fabrikası Düzce'nin en önemli sorunlarından birisi olan Hava Kirliliğine neden olacak şekilde bacalarından duman çıkartması tepki topladı. 

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü geçtiğimiz Ekim ayında Düzce'nin havasını kirletenlere karşı sert yaptırımlar uyğulanacağını bir basın toplantısıyla duyurmuştu.Şimdi kamuoyu Belediye Meclis Başkanının fabrikasının Düzce'nin havasını kirletmesine karşı ne gibi bir tavır takınıp ceza yazıp yazmacağı fabrikanın havayı kirletmesinin engellenip engellenmeyeceği merak konusu oldu. 


Düzce Belediyesi'nce Olimpiyat kavşağında yapılan peyzaj düzenlemesinin tamamlanmasının ardından kavşağında düzenlenmesi için maddi destek veren Sancaklı ailesinin soyadı kavşağa verilerek isim değişikliğine gidildi. Değiştirilen isim sonrasında hem yerel medya hem muhalefet kesimi hem de binlerce vatandaş kavşağın isminin değiştirilmesine tepki verdi. Yeni isim olan Sancaklı ailesi de bir yandan araştırılmaya başlandı. Fatih Mahallesi içerisinde bulunan ailenin fabrikası ise Düzce'nin en önemli sorunlarından birisi olan Hava Kirliliği'ni oluşturuyor olması dikkatlerden kaçmadı. Sancaklı Mobilya fabrikasının bacasından çıkan siyah dumanların Düzce'nin hava kirliliğine sebep olduğu düşünülürken, bazı kişiler Düzce Belediyesi'nin bunu görmezden geldiği ailenin de bacalarından çıkan pis dumanı görmezden gelmeleri için maddi destek verdiği iddia ediliyor.Vatandaşlar Düzce Belediye Meclis Başkanı böyle havayı kirletiyorsa...  diye sormaktan kendilerini alıkoyamıyorlar.


Editör: A. Gölge
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz