Düzce Mısır Çarşısı tarifleri ev yapımı fstık ezmesi tarifi 

DüzceSonHaber

Düzce Mısır Çarşısı tarifleri ev yapımı fstık ezmesi tarifi 
5.11.2021 - 11:10
Kaynak: Haber Merkezi

Taze kızarmış ekmek ve çay, kahvaltı sofralarının en popüler kombinasyonlarından biridir. Zeytin, peynir, sebze çeşitleri derken Türk Mutfağı’nın en zengin öğünü, aynı zamanda günlük ihtiyacımız olan enerjinin tam karşılığıdır. Sporcu  yiyeceği de olan fıstık sofralarınıza geliyor.

Sabah kahvaltılarınızı, ara öğünlerinizi ya da spor öncesi atıştırmalıklarınızı besleyici hale getirmenin en lezzetli yolunu keşfetmeye ne dersiniz? Fıstık ezmesinin vücudunuz için sağladığı olumlu etkilerden evde sadece 5 dakikanızı ayırarak siz de faydalanabilirsiniz. İşte, ev yapımı fıstık ezmesi tarifi

EV YAPIMI FISTIK EZMESİ TARİFİ

Ev yapımı lezzetli bir fıstık ezmesi için sadece dört malzemeye ve beş dakikaya ihtiyacınız var. Gelin bu pratik tarife birlikte göz atalım!

Malzemeler

- 500 gr yer fıstığı isteğe göre çiğ veya kavrulmuş..

- 2 yemek kaşığı bal

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- bir çay kaşığı vanilin(isteğe göre)

- Bir tutam tuz

Yapılışı

Adım 1: Kavurduğunuz fıstıkları henüz soğumamışken bir mutfak robotunda çekmeye başlayın. Ara ara makineyi dinlendirin ki motoru yanmasın.

Adım 2: Bu süre zarfında, fıstıkların kırıntılardan kuru bir topa ve ardından pürüzsüz ve kremsi bir sıvı fıstık ezmesine dönüştüğünü göreceksiniz. Biraz doku eklemek için biraz bal ve zeytinyağı karıştırın. Bir tutam tuz da ekleyin.

Adım 3: Hazırladığınız ezmeyi buzdolabında veya oda sıcaklığında saklayın.


Editör: A. Gölge