Onlarca at kesip piyasaya sürmüşler

Onlarca at kesip piyasaya sürmüşler
7.11.2021 - 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
2

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Gölyaka'da yaptıkları baskında at kesimi yaparak piyasa süren baba ve oğlu suç üstü yakaladı. İki şahsa 193 bin lira idari para cezası uygulanırken ayrıca adli işlem başlatıldı. 


Düzce'nin Gölyaka İlçesi Kemeryanı Köyü'nde Ali Demir ile oğlu Ahmet Demir tarafından at kesimi yapıldığı ve kesilen etlerin piyasa sürüldüğü ayrıca atlardan geri kalan iskeletlerinde Melen nehri kenarına atıldığı ihbarı alan Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şahısları takibe aldılar. Yapılan baskında A.D ile oğlu A.D suç üstü yakalandı ve ilk tespitlere göre 20 atı kesere piyasa sürdükleri anlaşıldı. 


Jandarmanın baskını üzerine Düzce Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü ekipleri A.D. isimli şahsa 2872 sayılı Çevre kanununun 20 maddesinin 'n' bendi "Bu kanunun 9. Maddesi uyarınca belirlenen koruma esaslarına aykırı olarak içme ve kullanma suyu koruma alanlarına kaynağın kendisine ve bu kaynağın besleyen yerüstü ve yeraltı sularına sulama ve drenaj alanlarına atık boşaltanlara 193 bin lira idari para cezası uygularken ayrıca Gölkaya İlçe Tarım müdürlüğü ekiplerince ele geçirilen çok miktarda kemikli ete el konularak et ürününden alınan numune incelenmesi için ilgili kuruma gönderildi.  
Düzce 2. Sulh Ceza hakimliğinden alınan arama kararı gereğince Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile A.D.'e ait ev'in ahır ve eklentilerinde yapılan aramalar sonucunda baba ve oğlu hakkınd adli işlem başlatıldı. 


Editör: A. Gölge