Hastanede yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı

DüzceSonHaber

11.11.2021 - 13:01
Kaynak: Haber Merkezi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hastane Afet Planı kapsamında, Düzce'de ki hastanelerde tatbikatlar yapıldı. Muncurlu Devlet Hastanesi'nde yapılan tatbikatta gerçeğini aratmadı.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü hastanalerde afet ve olağanüstü hallerde aksaklık yaşanmaması için tatbikatlar başlattı. Bu kapsamda Muncurlu Devlet Hastanesi'nde yapılan tatbikatta senaryo gereği elektrik arızasını gidermeye çalışan bir personeli elektrik çarptı ve ardından hastanede de elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisiyle birlikte hastaların da tahliyesi gerektiği için tüm hastalar hastaneden tahliye edilerek başka hastanelere sevk edildi. Elektrik çarpan personel ise yine 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 

Tatbikatlar konusunda bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, "Hastane Afet Planı tatbikatımızı gerçekleştirdik. Hastane içerisinde gerçekleşen elektrik çarpması ve panolarda çıkan sorunla ilgili arkadaşlarımız müdahale ettiler. Başarılı bir tatbikat oldu. Hastanelerde oluşabilecek olaylara karşı tedbirlerimizi almak adına bu tatbikatları gerçekleştiriyoruz" dedi. 
 


Editör: A. Gölge
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz