Deprem simülasyon TIR'ına binen öğrencilerin korku yüzlerine yansıdı

DüzceSonHaber

11.11.2021 - 16:21
Kaynak: Haber Merkezi

AFAD Başkanlığı 12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıldönümünde Düzce'tye deprem simülasyon TIR'ı gönderdi. Daha önce ailelerinden depremi dinleyen ancak sarsıntıları yaşamayan öğrenciler, TIR'da 6,5 şiddetinde sarsıntıya maruz kalınca oldukça korktular. 

Düzce'de 12 Kasım 1999 tarihinde yaşanan depremin üzerinden 22 yıl geçti. Deprem bilincinin oluşturulması ve depreme maruz kalınılması durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiğinin öğretilmesi için AFAD Başkanlığı Düzce'ye deprem simülasyon TIR'ı gönderdi. Anıtpark meydanına kurulan TIR'a lise öğrencileri gelerek depremde yapılması gerekenleri öğrendikleri gibi Marmara Depremi'nde meydana gelen 6,5 şiddetinde sarsıntya maruz kaldılar. 
AFAD Eğitim Uzmanı Emin Özden, öğrencilerin okullarında depreme yakalanmaları durumunda sıraların yanlarına çök pozisyonunda kendilerini korumaya almaları gerektiğini ifade ederek "Sizler Düzceli olmanıza rağmen depremi yaşamadınız. Bizler bu TIR'da size 6,5 şiddetinde deprem sarsıntısı yaşatacağız. Deprem anında neler yapmanız gerektiğini anlattık. Bu kurallara göre davranın" dedi. 
Sarsıntının ardından korkuları yüzlerine yansıyan öğrenciler "Bir anda çok korktum. Hatta eğilirken göğüs kısmımı vurdum ve çok acıdı. Korkutm, çok korktum. İlk defa sarsıntıya maruz kaldım. Halen ellerim titriyor. Annemler bana depremi anlatmıştı. Hatta depremde dedem ölmüş. O kadar biliyorum" dediler.
 
 
 


Editör: A. Gölge
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz