İçişleri Bakanlığı genelgeyi gönderdi yılbaşı akşamı emniyet güçleri teyakkuza geçecek

DüzceSonHaber

İçişleri Bakanlığı genelgeyi gönderdi yılbaşı akşamı emniyet güçleri teyakkuza geçecek
30.12.2021 - 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
1

İçişleri Bakanlığı, Süleyman Soylu imzasıyla alınan yılbaşı tedbirlerini içeren genelgeyi 81 ilin valiliğine gönderdi.

Bu tedbirlerin etkinliğini artırmak ve üst düzey koordinasyonu sağlamak amacıyla 31 Aralık Cuma günü, başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere, tüm üst düzey yöneticilerin ülkenin dört bir yanında sahada olacakları belirtilen açıklamada, illerde valilerin, ilçelerde ise kaymakamların yeni yılın ilk ışıklarına kadar görevlerine devam edeceği bildirildi.

Açıklamada, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nden (GAMER) ihtiyaç duyulduğunda gerekli koordinasyonun sağlanacağı, bugünden itibaren 1 Ocak 2022 saat 08.00'e kadar tedbirlerin yoğunlaştırılacağı aktarıldı.

JANDARMADAN 72 BİN 35 PERSONEL GÖREV ALACAK

Yılbaşı tedbirlerine göre, Jandarma Genel Komutanlığınca 6 bin 522 uygulama noktası oluşturuldu.

8 bin 164 trafik, 63 bin 871 diğer birimlerden olmak üzere toplam 72 bin 35 personel görev yapacak, 16 bin 429 ekip, 674 hava aracı ve 352 dedektör köpek kullanılacak.

265 BİN 300 POLİS DE TEYAKKUZDA OLACAK

Emniyet Genel Müdürlüğünce 7 bin 560 uygulama noktasında, 21 bin 558 trafik, 243 bin 742 diğer birimlerden olmak üzere toplam 265 bin 300 personel görevli olacak.

Ayrıca 38 bin 741 ekip; 86 hava aracı, 55 deniz aracı ve 228 dedektör köpek uygulamalarda yer alacak.

 

İçişleri Bakanlığı yılbaşı nedeniyle alınacak tedbirleri belirledi #1

SAHİL GÜVENLİK'TEN 55 BİN 466 PERSONEL

Sahil Güvenlik Komutanlığınca 296 ekipte 3 bin 16 personel görevli olacak, bunun yanı sıra 163 yüzer unsur, 9 hava aracı, 124 kara aracı, 8 dedektör köpek kullanılacak.

Böylece toplam 55 bin 466 ekip ve 340 bin 351 personel görev yapacak, 769 hava aracı, 218 deniz aracı ve 588 dedektör köpek kullanılacak.

 

İçişleri Bakanlığı yılbaşı nedeniyle alınacak tedbirleri belirledi #2

TRAFİK TEDBİRLERİ

Trafik ekip/timleri, yol güzergahlarında, seyir halinde ve sürücüler tarafından rahatlıkla görülebilecek şekilde tepe lambaları sürekli yanar vaziyette konuşlandırılacak.

Yağış nedeniyle karayolunun kapanması durumunda araçlar, önceden belirlenen alternatif güzergahlara veya dinlenme alanlarına yönlendirilecek.

Trafik kontrollerinde, kış şartları da göz önünde tutularak araçlarda teknik yönden bir eksiklik veya aksaklığın bulunup bulunmadığı, ışık donanımlarının çalışıp çalışmadığına dikkat edilecek, herhangi bir eksiklik tespit edilen araçların trafiğe çıkışına izin verilmeyecek.

 

İçişleri Bakanlığı yılbaşı nedeniyle alınacak tedbirleri belirledi #3

GEREKLİ TEDBİRLER GECİKMEKSİZİN ALINACAK

Kazaların yoğun olarak meydana geldiği yol kesimlerinde sabit ve seyir halinde tepe lambaları yanar vaziyette trafik ekipleri görevlendirilecek.

Güzergahta buzlanma, yoğun kar yağışı veya tipi gibi seyir güvenliğini tehlikeye düşürebilecek durumların tespit edilmesi halinde yolun durumu ile ilgili diğer kurumlarla birlikte gerekli tedbirler gecikmeksizin alınacak. Ayrıca 81 ile gönderilen genelge kapsamında kritik tesislerdeki güvenlik önlemleri artırılacak, ilave tedbirler alınacak.

 

İçişleri Bakanlığı yılbaşı nedeniyle alınacak tedbirleri belirledi #4

İHA VE DRONE'LAR KULLANILACAK

Terör örgütü mensuplarının Türkiye'ye legal/illegal geçiş arayışı içerisinde olduğu göz önünde bulundurularak sınır hattında alınan tedbirler artırılacak.

Terör örgütü mensuplarının el yapımı patlayıcı tarzı eylemler yapabileceği göz önünde bulundurularak büyükşehirler başta olmak üzere gümrük kapılarında alınan tedbirler artırılacak. Başta araç, gereç ve dedektör köpekler olmak üzere gerekli olan tüm unsurlar seferber edilecek, deniz kenarında bulunan illerde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü kıyı emniyeti birimleri tarafından planlamalar yapılarak gerekli tedbirler alınacak.

Kolluk birimleri bünyesindeki helikopter, İHA ve drone gibi hava araçları ve motorize ekipler etkin olarak kullanılacak.

Denize kıyısı olan illerde başta Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri ve diğer kolluk kuvvetleri ile birlikte göçmen kaçakçılığı ve yasa dışı faaliyetlere yönelik alınan caydırıcı etkin tedbirlere devam edilecek.

Vatandaşların can güvenliğine büyük tehdit oluşturabilecek uyuşturucu, kaçak ve sahte alkollü içkinin satışının engellenmesi ve ele geçirilmesine yönelik yıl boyunca yapılan mücadele yılbaşı günü de etkin bir şekilde sürdürülecek.

 

İçişleri Bakanlığı yılbaşı nedeniyle alınacak tedbirleri belirledi #5

SALGIN TEDBİRLERİ DE DENETLENECEK

Yeni yıl programları dolayısıyla yoğunluk yaşanabilecek konaklama tesisleri, eğlence mekanları, restoran, kafe gibi yerlerde Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan "Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" ile İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgelere uyulup uyulmadığına yönelik etkin, yoğun ve sürdürülebilir denetimler gerçekleştirilecek.

Yılbaşı tedbirleri kapsamında görevli personel tarafından salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske kullanımı ve mesafe kuralına uyulacak.

 

İçişleri Bakanlığı yılbaşı nedeniyle alınacak tedbirleri belirledi #6

 


Editör: A. Gölge