Toplantı ve gösteri yürüyüşü için güzergahlar belirlendi

DüzceSonHaber

Toplantı ve gösteri yürüyüşü için güzergahlar belirlendi
11.02.2022 - 18:28
Kaynak: Haber Merkezi

Özellikle sendika, dernek gibi sivil toplum kuruluşları tarafından basın açıklamaları için kullanılan gösteri ve yürüyüş güzergahları belirlendi. Bu yerler dışında yürüyüş ve toplantı yapılamayacak.

Düzce Valiliği’nin yapılan açıklamada güzergahlar ve toplantı noktaları hakkında şu bilgiler verildi;

Düzce Merkez, Boğaziçi ve Beyköy beldelerinde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri yer ve güzergâhlarının belirlenmesi amacıyla 18.01.2021 Pazartesi günü saat 14.30’da yapılan toplantıya katılan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin il temsilcileri, İl ve belde belediye başkanları, en çok üyeye sahip üç sendikanın ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının il temsilcilerinin görüşleri alınarak;

A) DÜZCE MERKEZ

1 Nolu Toplanma Yeri: İlimiz Uzunmustafa Mahallesinde bulunan Konak düğün salonu yanı Uzunmustafa Caddesi girişi belirlenmiştir.

1 Nolu Yürüyüş Güzergâhı; Yürüyüş için toplanma yeri olan Konak düğün salonu önünden Uzunmustafa Caddesi üzeri Düzce Meslek Yüksekokulu ve Meteoroloji Müdürlüğü önünden, Lise Kavşağından, Kuyumcuzade Bulvarı, Eski Kan Merkezi Kavşağı ve İstanbul Caddesi güzergâhı kullanılarak toplantı yeri olan Anıtpark alanına kadardır.

2 Nolu Toplanma Yeri: İlimiz Cedidiye Mahallesinde bulunan Düzce Belediye Başkanlığı Binası ile Cedidiye Camisi arasında bulunan Belediye Meydanı veya Cedidiye Meydanı olarak tabir edilen yer belirlenmiştir.

2 Nolu Yürüyüş Güzergâhı: Yürüyüş için toplanma yeri olan Düzce Belediye Başkanlığı Binası ile Cedidiye Camisi arasında bulunan alandan İstanbul Caddesi güzergâhı kullanılarak toplantı yeri olan Anıtpark alanına kadardır.

3 Nolu Yürüyüş Güzergâhı: Yürüyüş için toplanma yeri olan Düzce Belediye Başkanlığı Binası ile Cedidiye Camisi arasında bulunan alandan İstanbul Caddesi, Gaziantep Caddesi, Spor Sokak güzergâhı kullanılarak toplantı yeri olan Anıtpark alanına kadardır.

Açık Hava Toplantısı (Miting) Yeri: Kültür Mahallesi, Atatürk Anıtı (Anıtpark) önündeki alan belirlenmiştir.

Açık Hava Toplantısından Dağılma Güzergâhları: Toplantı yeri ve yürüyüşünün son bulduğu yer olan Atatürk Anıtı önündeki alandan itibaren; Mehmet Akif Caddesi, Spor Sokak, Park Sokak, İstanbul Caddesi istikametine dağılacaktır.

Alternatif Yürüyüş için Toplanma Yeri: Yürüyüş için toplanma yeri olarak; Kalıcı Konutlar (Yenikent) Güzelbahçe Mahallesinde, Çevre Yolu 8. Bulvar girişi (AFAD Kavşağı) olarak belirlenmiştir.

Alternatif Yürüyüş Güzergâhı: Yürüyüş için toplanma yeri olan Güzelbahçe Mahallesinde 9 Çevre Yolu 8. Bulvar girişinden (AFAD Kavşağı) 8. Bulvar takip edilerek 42. Sokak girişinden toplantı yeri olan (Yenikent) Atatürk Anıtı (Anıtpark) önündeki alana kadardır.

Alternatif Açık Hava Toplantısı (Miting)Yeri: Güzelbahçe ve Esentepe Mahallelerinde 6. Bulvar, 7. Bulvar ve 8. Bulvar arasında kalan Atatürk Anıtı (Anıtpark) önündeki alan toplantı yeri olarak belirlenmiştir.

Açık Hava Toplantısından Dağılma Güzergâhları: Toplantı yeri ve yürüyüşünün son bulduğu yer olan Atatürk Anıtı önündeki alandan itibaren; 8. Bulvar, 42. Sokak ve 49. Sokak istikametine dağılacaktır.

A) BOĞAZİÇİ BELDESİ

Boğaziçi Beldesinde 1 Nolu Toplanma Yeri olarak: 2911 Sayılı kanuna göre yapılacak olan yürüyüş için toplanma yeri olarak Yazlık Mahallesi kahvehaneler bölgesi önü olarak tespit edilmiştir.

Boğaziçi Beldesinde Yürüyüş Güzergâhı: Yürüyüş için toplanma yeri olan Yazlık Mahallesi kahvehaneler bölgesi önünden itibaren, Yazlık Mahallesi tali yolu kullanarak belediye caddesini takip ederek belediye önünde bulunan açık alana gelecektir.

Boğaziçi Beldesinde 2 Nolu Toplanma Yeri olarak: Belediye önündeki açık alan toplantı yeri olarak tespit edilmiştir.

Boğaziçi Beldesinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünün Dağılma Yeri olarak: 2911 sayılı kanuna göre Toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılacak topluluk, toplantı ve gösteri yürüyüşünün son bulunduğu yer olan belediye önündeki alandan Yazlık Mahallesine giden tali yol Beyazıt Sokak ve Nursel Sokak istikametidir.

B) BEYKÖY BELDESİ

Beyköy Beldesinde 1 Nolu Toplanma Yeri olarak: 2911 sayılı kanuna göre yapılacak olan yürüyüş için toplanma yeri olarak Beyköy Belediyesinin önü ve meydanı tespit edilmiştir.

Beyköy Beldesinde Yürüyüş Güzergâhı: Yürüyüş için toplanma yeri olan Beyköy Belediyesi önünden itibaren Samendere Köyü istikametine doğru yürünerek Kaledibi-Beytepe-Samandere yol ayrımında son bulacaktır.

Beyköy Beldesinde 2 Nolu Toplanma Yeri olarak: Beyköy merkez mahallesinde bulunan Beyköy Merkez Camii önündeki boş alan toplantı yeri olarak tespit edilmiştir.

Beyköy Beldesinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünün Dağılma Yeri olarak: 2911 sayılı kanuna göre toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılacak topluluk, Beyköy Merkez Camii önünden itibaren; Samandere Köyü istikametine doğru yürüyerek Kaledibi-Beytepe-Beyköy iç yolu-Samandere yol ayrımında dağılacaktır.

Düzce Belediyesinin, ilimiz muhtelif cadde, sokak ve kavşaklarında: 98 adet durak raketler, 49 adet raketler, 155 adet billboard (8 adet çift yönlü), 18 adet euroboard, 2 adet totem, 1 adet banklı raket, 6 adet megavizyon olmak üzere açık hava reklamcılığına ait kent mobilyaları bulunmaktadır.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. maddesi ve aynı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesi gereğince Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yer ve Güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerlerin yukarıda gösterildiği gibi kullanılmasına”

 


Editör: A. Gölge