Darıyeri Mengencik Köyü’nde arazi anlaşmazlığında söz karşı tarafın

DüzceSonHaber

15.02.2022 - 10:19
Güncelleme 15.02.2022 - 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
4

Kaynaşlı ilçesi Darıyeri Mengencik köyünde Yunus İlhan, 1994 yılında kendi arazisine 2 katlı betonarme ev yaptırdı. Naci İlhan babası ölünce miras kalan, kuzeni Yunus İlhan’ın evinin yanında bulunan 730 metrekarelik arazisinin sınırlarını belirlemek için ölçüm yaptırdı. Arazi ölçümü sonrasında Yunus İlhan’ın yaptırdığı binanın doğu ve batı kısımlarının arazisinin toplam 16,61 metrekarelik alanına taştığı tespit edildi.

Naci İlhan anlaşamadıkları için evin yıkılmasını istediğini söylemesine rağmen evin sahiplerinden Sedat İlhan ise iddialara yanıt verdi. Sedat İlhan, kuzeni olan Naci İlhan ile 16 metrekare yer için 120 bin liraya anlaşmaya vardıklarını ancak Naci İlhan’ın öz kardeşleri ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle tapuda şer olduğunu ve Naci İlhan’ın bu sebeple tapuyu veremediği için parayı ödemediğini söyledi.

Buna rağmen parayı isteyen Naci İlhan’ın bu sebeple kendilerine iftira attığını söyleyen Sedat İlhan “Sene 1994’te yapıldı bu ev buraya. Sene 2015’e kadar hiçbir hareket olmadı. Biz 1994’te yaptığımız evin taşan kısmında ki arazi iddia eden kişiden para karşılığı alındı. Karşılığında senet alındı. Daha sonra bir anlaşmazlık oldu. Ancak bu yer bizim parayla satın aldığımız yerdir. Defalarca kendisi ile anlaşmaya varmak istedim. Kendisi anlaşmaya varmadı. Evin yıkımı talebinde bulundu. Yerini istiyormuş. Benden 150 bin liraya kadar para istedi. 120 bin lira para karşılığında ben kendisiyle anlaştım. 16 metrekare yere 120 bin lira para verdim. Avukatı ile görüştük ve ben avukatına bu parayı vereceğim. Kendi kardeşleri ile anlaşmazlık yaşadığı için yerde şer var. Bu sebeple bana tapuyu veremedi. Ama parayı alacak. Bu adam çalışmıyor. Bu zamana kadar yediği para hep hazır para. Benden de parayı koparacak. Yerin tapusunu verebilseydi bende parayı alacaktı. Şimdi Adalet Bakanlığı’na çağrı yapıyor ve evin yıkılma kararı olmasına rağmen yıkılmıyor diyor. Uzlaşmamız bu yönde. Ben 120 bin liraya 16 metrekare yer için anlaştım. Sanki Spor Sokak’ta yer alıyoruz” dedi.

BU EVİ KİM YIKACAK

Sedat İlhan, evin yıkılmasına karşı çıkmadıklarını ancak aynı evi aynı sağlamlıkta istediklerini, evin yıkıma dair riski kimsenin alamayacağını ve anlaşmak istemesine rağmen her zaman geri çevrildiğini belirterek “Yıkım kararı uygulanırsa evin tamamına yıkım kararı yok. Önden 70 metrekare arkadan 180 metrekare. Yıkabiliyorlarsa ben açığım. Gelsinler yıksınlar. Evi yıktırsın. Ama bana aynı şekilde evimi teslim edecek. Bu ev iki katlı 180 metrekare ev. Bu ev yıkıldığı zaman olur mu? Bu ev iki deprem görmüş. Bu ev sağlam kalır mı? Hangi müteahhit gelip bunun altına imza atacak.  Sorumluluğu kim alacak? Benim yaşam hakkımı kimse gasp edemez” ifadelerini kullandı.

">Başka bir kavgaya ait görüntüler çıktı   

DİĞER HABER GÖRÜNTÜLERİ İÇİN ÜSTTE Kİ YAZIYA TIKLAYIN.. 

KAVGA GÖRÜNTÜLERİ GERÇEK DIŞI ÇIKTI

Ayrıca Naci İlhan’ın tarlasına gidip gelirken kendisinin yolunun kesildiğini iddia ettiği kavga  görüntülerinin başka bir olaya ait olduğu ortaya çıktı. Kamuoyunu yanıltmaya çalışan ve Düzce Son Haber Gazetesi olarak bizleri bu oyuna alet eden Naci İlhan’ı kınıyor, kamuoyundan özür diliyoruz. ş


Editör: A. Gölge
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz