DESOB ve DESKKOP’un Berberler ve Kuaförler Odası seçimlerine müdahale ettiği iddiası

DüzceSonHaber

DESOB ve DESKKOP’un Berberler ve Kuaförler Odası seçimlerine müdahale ettiği iddiası
7.03.2022 - 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
6

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi’nin, Düzce Berberler ve Kuaförler Odası’nın 13 Mart 2022 Pazar günü yapılacak seçimi öncesi, seçimlere müdahale etmek amacıyla esnafları arayarak mevcut başkan Necdet Küründük’ün desteklenmesi istendiği iddia edildi.

Düzce Berberler ve Kuaförler Odası’nın olağan genel kurulu 13 Mart 2022 Pazar günü yapılacak. Seçimlerde mevcut başkan Necdet Küründük ve başkan adayı Muzaffer Demirel başkanlık için yarışacaklar. Yaklaşık 500 üyesi olan Berberler ve Kuaförler Odası’nı hem iddialı hemde demokratik bir seçim beklerken, seçimlere yakışmayacak hareketin DESOB ve DESKKOP’tan geldiği iddia edildi.

Berberler ve Kuaförler Odası’na kayıtlı bazı esnafların iddialarına göre pandemi süreci içerisinde en fazla zorluk çeken ve iflas noktasına gelen esnafları aramayan esnaf odaları seçimlere kısa bir süre kala esnafları arayarak hem mevcut başkan Necdet Küründük’ün desteklenmesini istediler hemde kredi vaadi vererek esnafları bu şekilde etkilemeye çalıştılar.

Bir başka iddia ise her iki kurumun esnaflara pandemi süresi içerisinde esnaflara can suyu olarak verilen ve bu iki kuruluşun uzaktan yakından ilgisi olmayan 25 bin liralık krediyi de kendilerinin verdiğini söylemesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın esnafların nefes almasını sağlamak için kredi notu ve kredi sicili, vergi borcu gibi kurallara bakmadan verilen kredilerinin kendileri tarafından verildiğini ileten kurumların bu söylemleri de tepki topladı.

Özellikle seçimler öncesi hatırlandıklarını dile getirerek bu duruma tepki gösteren berber ve kuaför esnafı “Bizler pandemi sürecinde en fazla kapalı kalan ve zarar gören esnaf kesimi olduk. Bu süreç içerisinde bırakın bize birer maske yada dezenfektan hediyesini, aranmadık. Bazılarımız işyerini kapatmamak için parmağında ki evlilik yüzüğünü satarken, bazılarımız iflas etmemek için annesinden kalan bileziğini sattı. Tam seçim süreci geldi ve hatırlandık. Bizler seçimden seçime hatırlanacak kişiler değiliz. Bizler geçim sürecinde de hatırlanmak istiyoruz. Bu tip telefonlar yada vaatler artık bizi etkilemiyor. Bizler gidip demokratik hakkımızı kullanarak desteklediğimiz adaya oyumuzu vereceğiz. Seçime yapılan bu tip müdahalelerle hak edenin seçim kaybetmesi bizleri de üzer. Her iki adaya da başarılar dileriz. Hak eden kazanacaktır” dediler.


Editör: D. Son Haber