Yorulan atının yerine kendi arabayı çekti

DüzceSonHaber

11.03.2022 - 09:19
Güncelleme 11.03.2022 - 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
3

Düzce’de, bir kişinin atı arabanın arkasına bağlayıp arabayı kendisinin çektiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Atını çok sevdiğini ve yorulmasına dayanamadığı için yardım amacıyla bu hareketi yaptığını anlatan Tarık Tok (46) ‘Gül’ isimli atının baba yadigarı olduğunu, yorulan atını arabanın arkasına bağlayıp, arabayı kendisi çektiğini söyledi. 

Önceki gün, Düzce Rıhtım Caddesi üzerinde atı arabanın arkasına bağlayıp arabayı kendisi çeken kişiyi cep telefonu kamerasıyla çekenler, o anları sosyal medyada paylaştı. Görüntüler ilgi çekerken, arabayı çeken kişinin Düzce Ağa Mahallesi’nde oturan ve hurdacılık yapan 2 çocuk babası Tarık Tok olduğu ortaya çıktı. Tarık Tok, yaklaşık 25 yaşındaki ‘Gül’ isimli atının yorulması nedeniyle arabayı kendisinin çektiğini söyledi.  

Baba yadigarı atını çok sevdiğini söyleyen Tarık Tok, “Kağıt, naylon ve plastik topluyorum. At yorgundu, halsizdi. Yaşlı at, yorgun olduğu için arabayı ben çektim. Bu at rahmetli babamdan bana kaldı. Benim bu emektarım. Satamıyoruz, atamıyoruz. Öyle bakmaya devam ediyoruz. Bizim ekmek teknemiz, kıyamadım. Ölene kadar bizde duracak. Kıyamıyorum da yoruldu diye ben kendim koştum arabaya. Ben bu ata çocuğum gibi bakıyorum. Adı Gül, o benim kırmızı gülüm” dedi. 

 

 


Editör: D. Son Haber
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz