EYT federasyonunun siyasi hamleler yaptığını söyledi ihraç edildi

DüzceSonHaber

 EYT federasyonunun siyasi hamleler yaptığını söyledi ihraç edildi
10.06.2022 - 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
2

 

Bolu, Düzce, Sakarya Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik, EYT federasyonunun siyasi hareketler içine girdiğini iddia ederek, konuya AK Parti ve MHP kanadından çözüm üretilmediği algısı oluşturulmak istediğini söylediği için EYT federasyonundan ihraç edildi.

EYT konusunda uzun süredir mücadele veren ve EYT konusunun Türkiye gündemine gelmesinde önemli rol oynayan Mehmet Ali Çelik, Bolu, Düzce, Sakarya EYT Derneği Başkanı olduğu gibi EYT Federasyonunda da genel başkan yardımcısı oldu.

Çelik ve ekibi zaman içerisinde EYT konusunda özellikle muhalefet kanadıyla yapılan görüşmelerin dışında AK Parti ve MHP ile görüşmeler yaparak konunun çözülmesi için çaba harcarken bu durum EYT federasyonunun işine gelmedi.

Çelik konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada EYT konusunda siyasi çıkarlar için kullanıldığını ve muhalefet ile EYT federasyonu tarafından özellikle çözüm üretilmediği yada çözümlerin geciktirildiğini söyledi.

Çelik’in bu açıklamaları EYT federasyonunun işine gelmedi ve Çelik ve başkanı olduğu dernek bir çok bahane ile EYT federasyonundan çıkarıldı.

Mehmet Ali Çelik yaptığı açıklamada “EYT Federasyonu Başkanı hanfendinin  ilk kez şahsıma gönderdiği tebligat ile disiplin kurulu tarafından beyan edildiği üzere 8 Mart’ta tarafıma bir savunma yazısını 3 ayrı adrese yazı gönderilip savunmam istenmesi konusu yalan olup ,o iade belgesinin de kamuoyu ile paylaşılması rica ederim. Bizim söylemlerimiz konusunda ise aksi bir durum söz konusu değildir. Federasyon ilkeleri dışında hareket ederek yasanın çıkmasının önünde engel teşkil etmek sureti ile  Misyonunu ortaya koyduğu için bizlerin de orada bulunması anlamsız hale gelmiştir. Bizler EYT platformu çatısında, EYT, staj, ABO, GSS konularında,  Çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürmeye devam etmekteyiz. Bolu Düzce Sakarya Derneği Başkanı olarak şahsım ve federasyon delegesi yönetim kurulum adına bu asılsız ifadeleri kabul etmiyorum. EYT mağduru dava arkadaşlarımızın bu konu hakkında ayrıca bilgilendirilmesini de istirham ediyorum. Kamuoyuna açık bir platformda kendileri ile bir araya gelerek gerçeklerin ortaya konmasını talep ediyorum” dedi.


Editör: D. Son Haber