24 Temmuz Basın Bayramında basından övgüyle bahsetti

DüzceSonHaber

24 Temmuz Basın Bayramında basından övgüyle bahsetti
24.07.2022 - 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Özlü, basın kuruluşlarının özgürce bilgi ve haber alma ile birlikte bu bilgiler ışığında kamuoyunun aydınlatılmasının demokrasinin en temel unsuru olduğuna dikkat çekti.

24 Temmuz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Kamuoyunu doğru aydınlatma misyonunu üstlenmiş daha güçlü ve daha özgür basın ülkemizin ve yerelde de ilimizin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Kamu yararı gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışı doğrultusunda kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden asla ödün vermeden ifa eden basının güçlenmesi bu açıdan büyük önem arz etmektedir” dedi.

“Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir” diyen Özlü, “ Bu minvalde ilimizin gelişmesi, daha modern ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi amacıyla gece gündüz görev aşkıyla çalışan basın çalışanları, geleceğimizin garantörü konumundadır” diye konuştu.

Basında sansürün kaldırılışının 114. Yıldönümünde basın mensuplarına çalışmalarında başarılar dileyen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden değerli basın çalışanlarını saygıyla anarken, basın camiamızın tüm mensuplarını en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.


Editör: D. Son Haber