Tavuk kokusu ihbarı jandarma ekiplerini harekete geçirdi

DüzceSonHaber

Tavuk kokusu ihbarı jandarma ekiplerini harekete geçirdi
12.08.2022 - 11:56
Kaynak: Haber Merkezi

 

Yığılca’nın Naşlar Köyü’nde vatandaşların ölü tavuk kokusu hissetmesi sonrası yaptıkları ihbarda 18 tavuk kümesi denetlendi. Denetlemelerde 15 kümesin gübre çukuru olmadığı belirlenirken, ölü tavuk gömüsüne rastlanmadı.

Yığılca’nın Naşlar Köyü’nde oturan vatandaşlar bazı tavuk kümeslerinin ölü tavukları doğaya bıraktığı ihbarı yaptı. İhbar üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından ihbara konu olan bölgeye gidildi.

Ekipler yaklaşık 154 bin 80 adet tavuğun yetiştirildiği 18 tavuk çiftliği işletmelerinde Etçi Tavukların Korunması ile İlgili Asgari Standartlara ilişkin Yönetmelik ve 2872 Sayılı Çevre Kanununa muhalef kapsamında denetim yaptı. .

Yapılan denetimde çiftliklere ait Biyogüvenlik talimatında belirtilen; Su analiz raporları, ölü çukurları, gübre atık çukurları ve dezenfeksiyon havuzları kontrol edildi. 15 adet işletmenin gübre çukurlarının olmadığı tespit edildi.

İşletmelere İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gübre çukurlarının ivedilikle yapılması maksadıyla 1 ay süre verildi.

Çevre kirliliğine konu olan ölü tavukların doğaya bırakılması olayı ile ilgili yapılan araştırma ve incelemede bölgede ölü tavuk tespit edilemezken, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince oluşan kokunun  bölgede fazla sayıda çiftliğin olduğu ve işletmelerin yerleşim yerlerine yakın mesafede konuşlu olduğundan dolayı hissedildiği belirtildi.

 


Editör: D. Son Haber