TSO’da yarış başladı

DüzceSonHaber

TSO’da yarış başladı
26.08.2022 - 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
3

 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meslek komitesi seçimleri 2 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

Toplam 11 farklı komitede yaklaşık 3 bin üyenin oy kullanacağı seçimlerde TSO’nun 31 meclis üyesi belirlenecek.

TSO meslek komitesi seçimlerine yaklaşık 1 ay kala seçim çalışmaları başladı. Bazı gruplarda birden çok listenin yarışması beklenirken, bazı gruplarda ise tek listeyle seçime gidileceği öğrenildi.

KULİSLER

TSO kulislerinden yansıyan bilgilere göre, mevcut oda Başkanı Tuncay Şahin, Başkan Vekili Ümit Ülgen ve Halil Uzun birlikte seçime girecekler.  Bu grupta ikinci bir rakip liste çıkmadı.

TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin bulunduğu lojistik ve taşımacılık grubunda ise iki liste yarışacak. TSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı hedefleyen Dertli’nin İsa Üçüncü ile birlikte seçime gireceği, karşısına ise Ramazan Yıldırım ve Ümit Yıldırım’ın çıkacağı öğrenildi.

TSO Meclisi üyesi Erdoğan Bıyık’ın da Özkan Çakır’la birlikte seçimlere gireceği ve TSO Başkanlığı’na hedeflediği belirtildi. Bu grupta seçime tek listeyle gidileceği belirtildi.

Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Mutlu’nun da mobilya grubundan TSO seçimlerine gireceği, seçimi kazandığı takdirde TSO Başkanlığı’na aday olabileceği ifade edildi.

DİĞER GRUPLAR

TSO komitelerinde gıda, kooperatifler ve bankalar, inşaat ile lokanta ve yemek sitelerinin bulunduğu gruplarda çift listenin yarışacağı, diğer gruplarda ise tek listeyle seçimlere gidileceği öğrenildi.

TSO AÇIKLAMA YAPTI

Düzce TSO,  2 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanan organ seçimlerinde üyelerin oy kullanabilmeleri, Meslek Komitelerine ve Oda Meclisine üye olarak seçilebilmeleri için vergi mükellefi olmaları ve durumlarının faal olması şartı arandığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, “Üyelerimizin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için  yayın tarihinden itibaren 5 iş günü boyunca Oda Sicili Müdürlüğü’ne bizzat gelerek ya da Odamız web sayfası https://www.duzcetso.org.tr/firma-sorgulama adresinden Ticaret ve Oda Sicili numaralarını birlikte girerek  vergi mükellefiyetine ilişkin kayıtlarını (vergi durumu, numarasını ve vergi dairesi), mevcut durumlarını (faal ya da askı durumlarını) kontrol etmeye ve varsa bir farklılık düzeltmeye davet ediyoruz” denildi.


Editör: D. Son Haber