Düzce’de berberler Pazar günü kuaför ve güzellik salonları Salı günü kapalı olacak

DüzceSonHaber

Düzce’de berberler Pazar günü kuaför ve güzellik salonları Salı günü kapalı olacak
14.09.2022 - 17:14
Kaynak: Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı'nın 1 Ekim'den itibaren berber, kadın kuaförü ve güzellik salonlarının haftada bir gün izin yapması yönündeki genelgesinin ardından Düzce’de berberlerin Pazar, kadın kuaförü ve güzellik salonlarının Salı günü tatil yapmasına karar verildi.

Bakanlık, ülke genelinde 122 meslek odasını ve yaklaşık 83 bin meslek mensubunu temsil eden Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonunun talebi üzerine, esnaf ve tacirlerin tamamını temsil eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) uygun görüşlerini de alarak 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanmak üzere ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasına karar verdi. Ticaret Bakanlığının, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il valiliğine gönderdiği karara göre; berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle her ilin kendi dinamikleri içinde valiler tarafından belirlenecek.

Bu kararın alınmasının ardından Düzce Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Muzaffer Demirerl, Düzce Valisi Cevdet Atay ile bir araya gelerek Düzce’deki berber ve kuaförlerin izinli sayılacağı günün kararlaştırılması konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Yapılan toplantı sonrasında Düzce Valisi Cevdet Atay, yayınladığı kararla erkek berberlerinin Pazar, kadın kuaför ve güzellik salonlarının ise Salı günü tatil yapmasına karar verdi.

Düzce Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Muzaffer Demirel, Düzce’de bu kararın geçmiş yıllarda kısmen uygulandığını hatırlatarak, “81 ilin oda başkanı ve federasyon yönetimi ile birlikte 28 Haziran’da Ticaret Bakanımıza esnafımızın haftada bir gün resmi tatil istediğini beyan ettik. Bakanımızda bunu kısa bir sürede yasaya aldı ve bu yasa Resmi Gazete’de yayınlandı. Artık resmi olarak 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla 81 ilde berber, kuaför ve güzellik salonları haftada bir gün resmi tatil kullanacak. Resmi tatilimizi de Düzce merkezde erkek berberleri için pazar günü, kadın kuaförü ve güzellik merkezleri için salı olarak belirledik. Konuyla alakalı olarak sayın valimizin kararı imzalandı ve esnaf arkadaşlarımıza tebliğ edilecek. Böylelikle daha önce tatil kararına uyan esnafımızla AVM ve benzeri yerlerde iş yerlerini açık tutan esnaflarımızın arasındaki rekabeti ortadan kaldırdık. Bu konuda bizlere yardımcı olan öncelikle bakanlıklarımıza ve taleplerimizi geri çevirmeyen Düzce Valimiz sayın Cevdet Atay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ben alınan kararın tüm üyelerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Editör: D. Son Haber