Esnafa verilen kredi koşullarının TSO üyeleri içinde geçerli olmasını istedi

DüzceSonHaber

Esnafa verilen kredi koşullarının TSO üyeleri içinde geçerli olmasını istedi
27.10.2022 - 23:01
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, Esnaf Odalarına Kayıtlı Esnaflara kullandırılacak kredi imkanının 1.000.000 altı ciroya sahip TSO üyeleri için de geçerli olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamayla Türkiye genelinde esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahiplerinin ve esnaf olmak isteyen genç girişimcilerin faydalanacağı 100 milyar TL tutarında kredi kullandırılacağını bildirdi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık; “Ancak Ticaret ve Sanayi Odalarımıza kayıtlı yıllık cirosu 1 milyon TL'nin altındaki esnafımız bu krediden esnaf odalarına kayıtlı olmadıkları için yararlanamayacaklardır. Ticaret ve Sanayi Odalarımıza kayıtlı ciroları 1 milyon TL'nin altında olan esnafımıza da KGF aracılığıyla aynı şartlarda veya yakın şartlarda kredi sağlanmalıdır. TSO kayıtları olan ancak esnaf odalarına kayıtlı olmayan on binlerce esnafımızın KGF aracılığıyla düşük faizli krediye ulaşması esnafımızı oldukça rahatlatacaktır." dedi.


Editör: D. Son Haber