Gama iplik tarafından yapılan kaçak yapılar yıkılacak

DüzceSonHaber

Gama iplik tarafından yapılan kaçak yapılar yıkılacak
2.11.2022 - 22:08
Kaynak: Haber Merkezi
2

 

Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nde yönetmeliklere ve imar mevzuatına aykırı olarak kaçak yapılaşmaya gittiği tespit edilen Gama İplik Fabrikası hakkında idari işlem başlatıldı.

OSB sınırları içerisinde altyapı çalışmaları devam ederken, Gama İplik firmasının mevzuata aykırı şekilde kaçak istinat duvarı ve güvenlik kulübesi inşa ettiği,  ayrıca kantarı kendi parseli dışında kullanıldığı OSB yönetim kurulunca tespit edildi.

OSB yönetiminin uyarılarına rağmen Gama İplik kendi arsası dışındaki alanlara imara aykırı inşaat yaptığı, bu yüzden OSB’deki altyapı çalışmalarının tamamlanamadığı öğrenildi. Ayrıca, yönetmeliklere aykırı işgalden dolayı  lojistik, doğalgaz, elektrik ve Telekom gibi hizmetlerin aksadığı belirtildi.

 

SÜRE DOLDU

Gama İplik Fabrikası, Gümüşova OSB yönetiminden kaçak yapıları yıkmak için 40 günlük süre istedi. Verilen süre geçen hafta doldu. Ancak, fabrika yönetimi kaçak yapıları yıkmak için herhangi bir çalışma yapmadı.

 OSB Yönetimi, Gama İplik Fabrikası hakkında idare işlem başlattı. Fabrikaya ait kaçak yapıları yıkılması için Gümüşova Kaymakamlığı ile Belediyeye resmi yazı yazıldı.

Yetkililer, Gama İplik’in kaçak yapılarının önümüzdeki günlerde zorla yıkılacağını ve sorumlular hakkında işlem başlatılacağını söylediler.


Editör: D. Son Haber