Dağıstanlı’dan market kavgasına ince dokunuşlar

DüzceSonHaber

Dağıstanlı’dan market kavgasına ince dokunuşlar
6.12.2022 - 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
1

Son dönemde bir marketler zinciri ile yaşanan tartışmalara üstü kapalı değinen CHP Merkez İlçe Başkanı Özcan Dağıstannlı, market zincilerinden öte çiftçinin, üreticinin, taşımacılık yapanların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Son dönemde bir market zinciri ile hem hükümet hem MHP kanadından sert açıklamalar gelirken, CHP Merkez İlçe Başkanı Özcan Dağıstanlı, yaşanan tartışmalara yeni bir soluk getirdi.

Çiftçilerin, üreticilerin, taşıamcıların ve buna benzer sektörlerin desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Dağıstanlı “Üreticiyi desteklemezsen, ürün girdi maliyetlerini, gübreden tohuma, yem fiyatından işçiliğe, elektriğe, doğalgaza, mazota, sulama ücretine yüzde 100-150 zam yaparsan, sebze- meyveyi, gıda ürünlerini taşıyan kamyon ve TIR’ların kur arttıkça ücreti zamlanan döviz garantili köprü, otoyollardan geçişini mecbur kılarsan, tarım arazilerini, meraları, zeytinlikleri, sahillerdeki muz ve narenciye bahçelerini yapılaşmaya, madenciliğe açan iktidarın ta kendisidir. Çiftçiye destek-sübvansiyon-taban fiyat-alım garantisi vb. programlar olmazsa, ne komite kurarak, ne enflasyon timlerini salarak, ne de raflarda etiket denetimi yapıp ceza keserek, fiyatların düşürülmesi mümkün değildir. Market zincirlerinin, terör örgütleriyle bağlantılı olduklarını, gıda fiyatlarına zam yapıp, halkı tahrik ederek ülkenin huzurunu bozmak istedikleri dile getirmek, bitmişliğin, tükenmişliğin göstergesidir” dedi.

 

 

 

 


Editör: D. Son Haber