Araç alacaksanız 2023’e bırakmayın

DüzceSonHaber

Araç alacaksanız 2023’e bırakmayın
15.12.2022 - 21:48
Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzce Küçük Sanayi Sitesi içerisinde bulunan 2. El oto pazarında son 10 gündür araç satışları arttı. Vatandaşlar 2023 yılında araçlara zam geleceğini düşünürken, galeri sahipleri de vatandaşların bu düşüncelerini doğruladılar.

Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda alınan kararla ÖTV’de matrah düzenlemesine gidildi. Matrah düzenlemesiyle birlikte vatandaşlar sıfır otomobillerde ciddi indirim yapılacağını düşünürken, çoğu otomobil firması sıfır otomobilleri piyasadan çekerek hem indirim yapılmasının önüne geçti hemde sıfır araç kredisi krizi yaşanmaya başladı.

Bu sebeple vatandaşlar, 2023 yılında otomobillere ciddi derecede zam geleceğini düşünerek ikinci el araçlara yönlendiler. Düzce’de de Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan galericiler sitesinde son 10 günde  ikinci el araç satışlarında artış yaşanmaya başladı.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren galeri sahibi Tamer Tekin, yeni yılda zam geleceğinin göstergelerinin şimdiden görülmeye başladığını belirterek “Yeni yıldan sonra fiyatlar artar mı derken zaten 1 haftadır fiyatlar artmaya başladı. İhalelerde yüze 5-10 gibi bir yükselme var. Biz asgari ücret zammı ile birlikte yılbaşından sonra fiyatların artacağını düşünüyoruz. Bizde fiyat artsın istemiyoruz. Her insan her vatandaşımızın arabası olsun ama gidişat bunu gösteriyor. Araç almak isteyenler yılbaşına kadar bütçelerine uygun araba almalarını tavsiye ediyoruz. Yeni yıl sonrası yüzde 5 yüzde 10 daha pahalıya alacak” dedi.

Matrah konusu vatandaşı yanılttı

Matrah düzenlemesi konusunun vatandaşları yanılttığını söyleyen Tekin, “Matrah konusunun bu şekilde sonuçlanacağını biliyorduk. Halk ciddi indirim olacağını düşündü ama bizler bilincindeydik. Ondan sonra bir şey çıkmayacağını insanlar 5-10 gün sonra farkına vardı. Yaklaşık 10 gündür bir hareketlenme var. Her gün kısım kısım zamlar geliyor. Bu yılbaşından sonra artarak devam edecek” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber