Sanayicilere devlet destekleri konusunda bilgiler verildi

DüzceSonHaber

Sanayicilere devlet destekleri konusunda bilgiler verildi
7.03.2022 - 11:39
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Düzce Serbest Mali Müşavirler Odası işbirliğinde düzenlenen Devlet Destekleri Bilgilendirme Semineri Düzce TSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

Seminere; Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim ve Meclis Üyeleri, Düzce Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı Cem Yıldırırım, Yönetim Üyeleri KOSGEB İl Müdürü Necdet Yaşar Şahin, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Acar, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hasan Ali Subaşı, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu ve mali müşavirler katılım sağladı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; “ Öncelikle Muhasebe Haftasını kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum. Düzce Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın, Odamızın en önemli dış paydaşı olduğunu ifade etmek istiyorum. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası bizim Odamız ve üyemiz arasındaki en önemli köprü olma vazifesini yürütüyor. Bu iki Odanın en çok iletişim içerisinde olan kurumlar olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Bugünkü etkinliğimizin iki kurum arasındaki işbirliğinin çok daha üst seviyelere çıkmasına katkı sağlamasını diliyorum. Oda üyelerimizin memnuniyeti öncelikle siz değerli serbest muhasebeci ve mali müşavirlerimizden başlıyor. Siz sadece mevzuata uygun hareket edilmesini sağlamak bir yana, aynı zamanda üyelerimize resmen danışmanlık veriyorsunuz. Onların hakkını savunuyor, gereksiz cezalara muhatap olmamaları için çaba gösteriyorsunuz. Bu yüzden verdiğiniz hizmeti çok değerli buluyor ve takdir ediyoruz. Para kolay kazanılmıyor ve büyük umutlar ve beklentiler ile şirketler kuruluyor. Şirketlere koyulan sermayeler aslında bir milli servet. Son kuruşuna kadar doğru yerde ve zamanda  kullanılması konusunda hep beraber elimizden geleni yapmamız lazım. 1 Şubat tarihinde Odamızda Üye Danışma Destek Ofisimizi kurduk. Oda üyelerimizi hem davet ediyor, hem de bizzat işyerlerinde ziyaret ediyoruz. Alabilecekleri devlet destek ve hibeleri konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. İnanın birçok üyemiz alabilecekleri destek ve hibeler konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Henüz kuruluş aşamasındaki şirketlerin yöneticilerini tarafımıza yönlendirmenizi özellikle rica ediyorum. Çünkü bazı destekler ve hibeler için başvuruların vergi numarası tahsisi yapılmadan önce yapılması gerekiyor. Hep beraber üyelerimizin bu gibi desteklerden mahrum kalmasını engelleyelim. Bu destekler ve hibeler zaten finansa erişim konusunda büyük sıkıntılar yaşayan üyelerimize nefes aldıran avantajlar. Yapacağı iş ile ilgili destek veya hibenin olduğunu fark etmeden işletme sermayesinden harcama yapan birçok üyemiz var. Hatta makine ve teçhizat aldıktan sonra yatırım teşvik belgesi almadığı için kaçırdığı avantajları sonradan öğrenen üyelerimiz bile var. Bu yüzden bu gibi konularda dirsek teması çalışalım .Çok daha fazla bir araya gelelim. Odalarımız arasında veya üyelerimiz ile yaşadığımız sorunlar varsa bunları beraber masaya yatıralım ve istişare edelim. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyor ve bugünkü seminerin hepimiz için yararlı olmasını diliyorum. “ ifadelerini kullandı.

Seminerin devamında, Düzce Serbest Mali Müşavirler Odası Başkanı Cem Yıldırım, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, KOSGEB İl Müdürü İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hasan Ali Subaşı Devlet Destekleri hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

 


Editör: D. Son Haber