Pazar fiyatlarının 2 hafta içinde ateşi sönecek

DüzceSonHaber

Pazar fiyatlarının 2 hafta içinde ateşi sönecek
15.07.2022 - 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Aziziye Mahallesi’nde kurulan Perşembe pazarında domates, patates, marul gibi belli başlı ürünlerin fiyatları yüksek seyrediyor. Ancak Düzce Pazarcılar ve Balıkçılar Esnaf Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz, ürün tedarikinin Bursa ve çevresinden yapılacağı için fiyatların 2 hafta içinde düşüşe geçeceğini söyledi.

Aziziye Mahallesi’nde kurulan pazaryerinde vatandaşların evlerine alması gereken belli ürünlerin fiyatları yüksek seyrediyor. Domatesin kilogram fiyatı 13 ile 15 lira arasında, yerli yeşil fasulyenin kilosu ürüne göre 13 ile 15 lira arasında, salatalığın kilogram fiyatı 4 ile 5 lira arasında, patates ve soğanın kilogram fiyatı ise 8 ile 10 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Fiyatların yüksek seyretmesinin sebebi ise pazarcı esnafının Antalya’dan ürün getirmek zorunda kalması ve artan taşıma ve nakliye ücretleri ile diğer etkenler olarak gösteriliyor. Ancak Antalya’da yetişen ürünlerin tükenmesi ile pazarcı esnafı Bursa ve çevresine yönelecek. Taşıma ve nakliye maliyetlerinin azalmasıyla birlikte pazardaki ateşinde söneceği tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Düzce Pazarcılar ve Balıkçılar Esnaf Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz, “Fiyatlar şehir içindeki marketlere, manavlara göre 2-3 ve ürüne göre 4 lira uygun. Genel pahalılığın sebebi ürün temin ettiğimiz Antalya’da ürünler bitiyor. Yeni ürünlerin ekimi başladı. Yakın zamanda Bursa, Pamukova, İznik, Karacabey hattından pazarcı esnafı mal tedarikine başlayacak. Bu sürece geçiş süreci diyebiliriz. 1 yada 2 hafta içinde ürünlerde ciddi fiyat düşüşü bekliyoruz. Bu sene yağmurlardan dolayı rekolte eksikliği de var. Pazarda fiyatlar hal fiyatlarıyla hemen hemen aynı endekste seyir ediyor. Tabi pahalı olmasının sebeplerinden biriside mazot fiyatları. Nakliye pahalı tuttuğu olduğu gibi poşet fiyatlarıda kilosu 40 ile 46 lira arasında değişiyor. Tezgahta çalışan elemanların çalıştırma ücretleri arttı. Ayrıca enflasyonunda etkisiyle fiyatlar yüksek seyrediyor. Ancak dediğim gibi Bursa pazarına indiğimizde fiyatlarda düşüş bekliyoruz” dedi.


Editör: D. Son Haber