Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıkladı

DüzceSonHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıkladı
22.12.2022 - 12:08
Güncelleme 22.12.2022 - 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Erdoğan 2023 yılı net asgari ücretin 8 bin 500 lira olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada

 

Her sene olduğu gibi bu yılda önümüzdeki yılın asgari ücretini belirlemek üzere çalışan ve iş veren temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın nezaretinde bir araya geldiler. Yapılan toplantılar sonunda çalışan ve iş veren tarafları ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların gerekçelerini saygı ile karşılıyoruz. Her kesim kendi öncelikleri kendi hassasiyetleri doğrultusunda bir tutum ortaya koyacaktır. Ne çalışanlarımızın hakkının yenmesine nede iş verenin üzerine yük bindirerek istihdamın zarar görmesine göz yumarız.

 

Bu ayla birlikte enflasyon oranlarının hızla aşağı düşüşüne şahitlik edeceğiz. Enflasyonu yıl ortasında yüzde 30’lu, yıl sonunda yüzde 20’li rakamlara indirmeye kararlıyız. Vatandaşlarımızın hesaplarını bu rakamlara göre yapmasını istiyoruz.

 

Yıl içinde yetersiz olduğunu görürsek, 2022 yılında olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız. 

 

Net asgari ücret 2023 yılında 8 bin 500 lira olacak. 

 

Asgari ücretin iş verene yansıması olduğu gibi bize de yansıması var. Asgari ücrette geçtiğimi yılın Ocak ayına yüzde 94 artış sağlanmış. Yıllık ortalama artış oranı yüzde 70'in üzerinde gerçekleşmiştir. 


Editör: D. Son Haber