Soba yüzüne patladı ağır yaralandı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Soba yüzüne patladı ağır yaralandı
8.02.2019 - 17:18

Kaymakçı Köyü’nde meydana gelen yangında, okuldan eve gelen ve sobayı yakmaya çalışan çocuğun yüzüne patlayan soba yaralanmasına neden oldu.

Olay akşam saatlerinde Düzce Merkez’e bağlı Kaymakçı Köyü’nde meydana geldi. Burak Yazan (13) okuldan sonra babası Coşkun Yazan’a ait iki katlı eve gelerek sobayı yakmak istedi. Sobanın içerisinde jele benzeyen özel bir yanıcı madde atan Burak Yazan, jel maddeyi kibritle yakmaya çalıştı. Aniden alev alan jel madde daha sonra sobayı patlattı. Sobadan çıkan alev ve odun parçaları Burak Yazan’ın üzerine sıçradı. Burak Yazan, yaralanırken evde ise yangın çıktı. Etrafta bulunan vatandaşların haber vermesi ile olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Burak Yazan, Düzce Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Diğer yandan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise yangını söndürerek kontrol altına aldılar.

Köy sakinleri “Çocuk evde soba yakmaya çalışıyordu. Soba üzerine patlamış” dediler. Yangınla ilgili olarak inceleme başlatıldı.