Düzce CAM işçi atmaya başladı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Düzce CAM işçi atmaya başladı
20.03.2019 - 22:27

Düzce 2. OSB’de bulunan ve daha önce de sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 19 işçiyi işten atan Düzce CAM Fabrikası’nın yine işçileri tehdit ederek sendikadan istifa etmeye zorladığı iddia edildi. İşten çıkarmalar başlayınca Düzce CAM işçileri direnişe geçti.

Düzce CAM Sanayi İşçileri Kristal-İş Sendikası tarafından sokaklara asılan bildirilerde, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de ziyaret ederek Avrupa standartlarında dediği Düzce CAM fabrikası beklenenin aksine sendika düşmanı çıktı.

İddiaya göre daha önce 19 işçiyi işten çıkara Düzce CAM Fabrikası bugünlerde yine işçi kıyımına başladı. Kristal-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Bizler Düzce CAM çalışanları olarak insana yakışır çalışma koşulları ve ücret için Kristal-İş Sendikası’nda örgütlenmiştik. Daha önceden 19 arkadaşımız sendikal örgütlenme sebebiyle çeşitli bahaneler gösterilerek işten çıkarılmışlardı. Sizlerin desteği ile göstermiş olduğumuz direniş sonrası iş veren işten çıkarılan arkadaşlarımızı geri almıştı. Sendikamız iş yerinde toplu iş sözleşmesi yapmak için gerekli olan çoğunluğu sağladığını, bakanlıktan aldığı çoğunluk yazısı ile kanıtlamasının ardından Düzce Cam işvereni yine çeşitli bahanelerle arkadaşlarımızı işten atmaya başladı. Temel insan haklarından birisi olan anayasa ve yasalarla koruma altına alınmış olan sendikaya üye olma hakkını hiçe sayan, kanunsuzca ve insafsızca arkadaşlarımızı işten çıkaran Düzce Cam işverenine karşı yeniden direniş başlatıyoruz. Sırf sendika üyesi olduğu için işten çıkarılan arkadaşlarımızın yaptığı işler İş*Kur vasıtasıyla işe alınan sendikasız, güvencesiz ve düşük ücretli işlere yaptırılmak istenirken üye olan bizler işten atma ve ekmek korkusuyla istifaya zorlanmaktayız” denildi.