Kağan için arama çalışması başlatıldı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Kağan için arama çalışması başlatıldı
29.07.2019 - 09:57

Düzce’de meydana gelen sel ve su baskınlarının ardından kayıp olan 7 kişiden 6’sının cansız bedenlerine ulaşıldı. Halen kayıp olan 3 yaşında ki Kağan Töngel için arama çalışmaları yeniden başlatıldı.

Düzce’de geçtiğimiz hafta meydana gelen sel ve su baskınlarının ardından Akçakoca İlçesi Esmahanım Köyü’nde 7 kişi kayıp olmuş ve 12 gündür arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Arama çalışmaları kapsamında 19 Temmuz'da Fatma Töngel'in, 21 Temmuz'da Cengiz Töngel'in, 22 Temmuz'da ikizlerden 7 yaşındaki Sanem Kaplan'ın, 23 Temmuz'da da anne Nilgün ile kızı 9 yaşındaki Funda Kaplan'ın, 28 Temmuz tarihinde de Sinem Kaplan’ın cansız bedenleri bulundu.

Kayıp olan şahıslardan geriye 3 yaşında ki Kağan Töngel’in cansız bedenine ulaşılamadı. Kağan Töngel’in cansız bedenine ulaşmak için Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), AKUT, AFAD, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi (DAKE), İHH Arama-Kurtarma, Ulusal Keşif, Arama ve Kurtarma (UKSAR), Ulusal Medikal Kurtarma Akçakoca’ya bağlı Esmahanım ve Uğurlu köyleri ile Sakarya’ya bağlı Kozluk Köyü’nde aramalarını yoğunlaştırarak iş makinelerinin yardımıyla 21 kilometrelik hatta arama çalışmalarına yeniden başladılar.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada “28 Temmuz 2019 tarihi itibari ile 316 personel, 68 araç, 3 8X8 anfibik, 8 bot, 10 köpek ile arama çalışmaları devam ediyor” denildi.