O öğrenciler Düzce’de karantinaya alınacak

DüzceSonHaber

O öğrenciler Düzce’de karantinaya alınacak
27.03.2020 - 18:57

 Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle erasmus kapsamında yurt dışında öğrenim gören üniversite öğrencileri Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olan Necla Pekolcay Kız Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alınmaya başaldılar.

Covid-19 salgını nedeniyle erasmus kapsamında Hırvatistan, Polonya ve İspanya’da eğitim gören üniversite öğrencilerinin yurda dönüşleri başladı. Yurda dönen öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Konuralp Mahallesi’nde bulunan Necla Pekolcay Kız Öğrenci Yurdu karantina yurduna çevrildi. İlk etapta yurda 60 öğrencinin gelmesi ve ihtiyaç olması halinde diğer yurtlarında karantina yurdu olarak açılması planlandı.

Karantina yurdu ilan edilen Necla Pekolcay Kız Öğrenci Yurdu’na çok sayıda sağlık ekibi görevlendirildi. Ayrıca yurda giden Düzce İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Mustafa Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan alınan önlemleri inceleyerek ekiplere aksaklığa izin verilmemesi talimatında bulundu.

Öğrenciler tek yada toplu halde karantina kapsamında İstanbul havaalanına iner inmez alınarak Düzce Necla Pekolcay Kız Öğrenci Yurdu’na getirilecekler.