Her hareketi ceza getirdi

DüzceSonHaber

13.05.2020 - 22:43

Kalıcı Konutlar Çamlıevler Mahallesi’nde küçük yaşta çocukların araç kullandığı ihbarını alan polis ekipleri aracı takibe aldılar. Polisleri görünce kaçmaya başlayan otomobil sürücüye yakalanınca hem ehliyetsizlikten hemde dışarı çıkma yasağına uymamaktan cezai işlem uygulandı.

Düzce’nin Kalıcı Konutlar Bölgesi Çamlıevler Mahallesi mevkiinde meydana gelen olayda vatandaşlar yaşları küçük 4 çocuğun 54 H 2643 plakalı otomobille dolaştığını ve zaman zaman 10 yaşlarında bir kız çocuğunun da otomobili sürdüğü ihbarını yaptı. İhbar üzerine bölgeye giden polis ekipleri aracı takibe aldılar ve Yeşiltepe Mahallesi civarında durması yönünde uyarıda bulundular. Ancak polis ekiplerinin dur ihtarına uymayan sürücü kaçmaya başladı ve Çamlıevler Mahallesi’nde yakalandı.

Durdurulan araçtan indirilen küçük yaşta çocuklar hakkında yapılan incelemede aracı kullanan F.M’nin 17 yaşında olduğu bugün 11.00 ile 15.00 saatlerinde arasında 0-14 yaş çocukların dışarı çıkmasının serbest olmasını fırsat bilerek yanına kız kardeşi Z.M (9) ile arkadaşları B.B (19) ve T.K’yı (17) alarak annesinden izinsiz aldığı araçla dolaşmaya başladığı ve evine geri dönmediği tespit edildi.

Durdurulan küçük yaşta ki sürücüsü polise dakikalarca dil dökerek ceza yazılmamasını istedi. Polis ekipleri küçük çocuğa “Yeşiltepe Mahallesi’nde kaçtın. Zaten araban da standart dışı.  Aracı otoparka çekmek zorundayız. Daha sonra gelip stadartlara uygun hale getirmelisiniz” dedi.

Daha sonra olay yerine gelen küçük çocuğun annesi aracın çekileceğini duyunca “Anne ise “Ağabey gözünüzü seveyim çekmeyin arabamı. Trafiğe çıkmadı. Bir alt sokakta oturuyorum ben” dedi.

Trafik Şubesi ekipleri Fırat Maytar’a ehliyetsiz otomobil kullanmak, trafiği tehlikeye düşürmek gibi maddelerden 5 bin 234 lira cezai işlem uygularken olay yerine gelen asayiş şubesi ekipleri ise 4 çocuğa Düzce İli Olağanüstü umumi hıfzıssıhha meclisinin aldığı “Sokağa çıkmaları kısıtlanan 14 yaş ve altı çocuklarımızın 13.05.2020 Çarşamba günü; 15-20 yaş arasındaki gençlerimizin ise 15.05.2020 Cuma günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkabilmelerine” maddesine muhalefetten toplamda 1568 lira idari para cezası uyguladı.

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz