Jandarma gençlik meşalesini sevgi evlerinde yaktı

DüzceSonHaber

Jandarma gençlik meşalesini sevgi evlerinde yaktı
19.05.2020 - 23:27

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında; Düzce İl Jandarma,  İl Merkez Jandarma Komutanlığına bağlı, Jandarma Trafik, Motorsikletli  ve Aşayiş Timleri,  Düzce Şehitliğinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve  İstiklal Marşının okunmasının ardından , Düzce  Fehmi Öney Çocuk Evleri Sitesi ve  Merkez Çocuk Evleri Sitesinde kalan gençleri ziyaret ettiler.

Milli Mücadelenin ilk adımı olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışının 101. yıldönümü ve Düşman işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın  başladığı gün olarak bilinen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı jandarma ekiplerince coşkuyla kutlandı. Jandarmalar,  Türk varlığının temeli olan, İstiklâl ve Cumhuriyetinin yılmaz  bekçileri  olduklarına inandıkları geleceğin teminatı gençlerin  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladılar.

Ziyaret esnasında sosyal mesafe , sağlık kurallarına dikkat edilirken,  gençlere, Türk Bayrağı ve  hediyeler verildi.

Sokağa çıkma yasağı ve korona virüs tedbirleri nedeniyle evlerinden çıkamayan  gençlere seyir halinde gezerek, 19 Mayıs konulu marş ve müzik yayını yaptılar. Saat 19.19 da İstiklal Marşı'nın okuma etkinliğine katılarak  unutulmaz bir bayram  yaşattılar.

Gençlerden ve ailelerinden  büyük ilgi gören ziyaretler, müzik ve alkışlar eşliğinde sona erdi.