Resimler canlı gibi

DüzceSonHaber

Resimler canlı gibi
18.02.2022 - 12:55
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce’de Kültür Bakanlığı Sanatçısı ve Kuyumculuk, Takı Tasarım öğretmeni kağıt üzerine yaptığı resmilere 3 boyut kazandırdı. Özellikle hayvan figürlerinde görenlerin resim olduğunu anlayana kadar korktuklarını dile getirdi.

 

Düzce’de El Sanatları Merkezi’nde kuyumculuk, Takı Tasarım dersleri veren Kültür Bakanlığı Sanatçısı Murat Eren, resimlere kazandırdığı 3 boyut ile hayat veriyor. Hayattaki kadar gerçek olan çizimler ise görenlerin önce korkmasına sonrasında hayran kalmasına vesile oluyor. Özellikle yılan gibi hayvanların 3 boyutlu resimleri insanları korkutuyor. Ancak görenler yılanın resim olduğunu anlayınca hayranlıklarını gizleyemiyorlar.

  Yaptığı 3 boyutlu resmi çalışması ile ilgili bilgiler veren Murat Eren Şunları söyledi; “3 Boyutu resim son zamanlarda hem ülkemizde hem de dünyada popüler olan bir sanat. Kağıttan tutunda ahşap üzerine, duvarlara, yollara, ağaçlara uygulanabilen farklı bir sanat alanı. 3 Boyutlu resimi görenler gerçekliğinden dolayı ilk baktıklarında tepki veriyorlar. Bazı hayvan figürlerinden ürkenler de hayran kalanlarda oluyor. 3 Boyutlu resim çizmek biraz zahmetli ve sor bir iş. Çünkü her bir milimetresini alan alan bütün detayları işlemeniz gerek. Burada en önemli şey ise çizdiğinizin gerçek dokusunu yansıtabilmeniz. Hayvan figürlerinin olduğu insanlar resim olduğunu anlayana kadar resimlerde il bakışta biraz korkuyor, ürküyorlar. Hayvan çizimleri dışında saat gibi obje çizimleri de var. Doğada bulunan, hayatımızda yer eden bütün nesneleri 3 boyutlu çizebiliyoruz. Perspektifi, boyutu olan herşeyi Kağıt yada başka yüzeylere aktarabiliyoruz.”

  Şimdilik sadece kağıt üzerine 3 boyutlu resimler çizen Murat Eren imkan verildiği zaman, duvar, ağaç gibi yüzeylere de çizimler yapabileceğini de belirtti.


Editör: A. Gölge