Şıble’den muhteşem gösteri

DüzceSonHaber

Şıble’den muhteşem gösteri
26.06.2022 - 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
1

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları Topluluğu Şıble, Düzce Belediyesi ve Düzce ADİGE Kültür Derneği organizasyonu ile Düzce’de muhteşem bir gösteri sergiledi. Kafkas halkının sürgüne kadar yaşadığı hayatı ve Kafkasları yurt edinmesi danslarla anlatıldı.

Düzce ADİGE Kültür Derneği tarafından organize edilen etkinlikle Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları Topluluğu Şıble Düzce Belediyesi Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde hayranlarıyla buluştu.

Şıble Kafkas halkının inanışına göre Nart destanlarından yola çıkarak Kafkasların nasıl yurt edinildiğini ve efsaneleşmiş hikayeleri tiyatral danslarla anlattılar.

İki seans halinde yapılan gösteri büyük beğeni toplarken Düzce ADİGE Kültür Derneği Başkanı Murat Seyok “Bu etkinliği Eskişehir Kuzek Kafkas Kültür Derneği ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bugün arkadaşlarımız farklı bir anlatım yapacaklar. Genelde bizim folklor gösterilerimiz daha çok akrobatik danslarla olur. Burada arkadaşlarımız Nart destanını hem hikayelerle hem dansla verecekler. Bende ilk kez izleyeceğim. Heyecanla bekliyoruz. Böyle güzel bir kalabalığı görmek bizim için çok güzel. Bu etkinlikler kültürlerin yaşatılması konusunda çok önemli ve halkımızdan aldığımız destek gelecek için bizleri umutlandırıyor” dedi.

 


Editör: D. Son Haber