Doğanın kendi ürettiği ilaç gibi meyveler tezgaha indi

DüzceSonHaber

Doğanın kendi ürettiği ilaç gibi meyveler tezgaha indi
14.10.2022 - 23:20
Kaynak: Haber Merkezi

 

Doğal hayatta tamamen kendiliğinden yetişen doğal ve yaban ürünler kış aylarının gelmesiyle birlikte tezgahlardaki yerini aldı. Alıç, kuşburnu ve üvez gibi ürünlerin vücuda faydaları ise saymakla bitmiyor.

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte doğada tamamen kendi kendine yetişen doğal, organik yaban meyveleri aktarlardaki tezgahlarda yerini aldı. Vatandaşlar tarafından oldukça ilgi gören ürünler içerisinde alıç, üvez, karamuk, kestane, ahlat yaban armudu yer alıyor.

Kilogram fiyatları 10 lira ile 20 lira arasında değişen ürünler hakkında bilgiler veren Aktar Fatih Alkan, “Kışın gelmesiyle birlikte havaların soğumasıyla birlikte yaban hayatta yaban hayvanların yediği organik ve yabani meyveler tezgahlarda yerini almaya başladı. Alıç olgunlaştı, üvez, ahlat, karamuk dediğimiz yemişler olmaya başladı. Kuşburnu, Düzce’nin meşhur kestanesi tezgahlara indi. Bunlar doğada tamamen kendisi yetişiyor. Kimse ekmiyor tamamen kendinden yetişen ürünler. Bunlar daha çok ormanda, yaylalar ve dağlarda yetişiyor. Bu ürünleri köylüler topluyor ve biz satın alıyoruz. Biz bunları satın almak için Bolu, Gerede, Mudurnu, Kızılcıhamam gezip toplayan köylülerden alıyoruz. Alıç yerseniz kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Karamuk genellikle bağışıklık sistemini güçlendiren ekşimsi bir ürün. Balla birlikte çay yapılırsa kan akışını düzenliyor. Kuşburnu zaten herkes tarafından biliniyor. Üvezde bağışıklık sistemine yarayan bir ürün. Aslında doğaya bakıldığında doğal hayvanlar bu ürünleri yiyerek kışın hayatta kalıyorlar. İnsanlara da bir o kadar faydası olduğunu biliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Editör: D. Son Haber