Düzceli hekimler TTB’ye tepki gösterdi. BIKTIK!

DüzceSonHaber

Düzceli hekimler TTB’ye tepki gösterdi. BIKTIK!
29.10.2022 - 09:02
Kaynak: Haber Merkezi

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 'ne kimyasal silah iftirasını atan Şebnem Korur Fincancı'ya Düzceli hekimlerden tepki geldi. Hekim Birliği Sendikası, HEKİMSEN ve TABİP-SEN Düzce temsilcilerinin ortak açıklamasında ‘Bu ülkeye gönül vermiş, bu millete hizmet eden ve ülkemizi seven hekimler olarak meslektaşlarımızı temsil etme hassasiyetini gözetmeyen Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin sorumsuz beyanatlarından bıktık!” denildi.

Terör örgütü PKK'nın destekçisi olan bir kanalda Türk ordusunun kimyasal silah kullandığına dair iftirayı atan Şebnem Korur Fincancı tepkilere neden olmuştu.

GÖZALTINA ALINDI

Fincancı, 20 Ekim'de PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi gereğince "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınmıştı.

TUTUKLANDI

Terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi.

BIKTIK!

Düzceli hekimlerde TTB’ye tepki gösterdiler. HEKİMSEN, Hekim Birliği Sendikası ve TABİP-SEN ortak açıklama yaptılar. Sendikalar adına konuşan Hekimler adına konuşan Hekim Birliği Sendikası Düzce İl Temsilcisi Muhammet Engin Özcan ‘Bu ülkeye gönül vermiş, bu millete hizmet eden ve ülkemizi seven hekimler olarak meslektaşlarımızı temsil etme hassasiyetini gözetmeyen Türk Tabipler Birliği yöneticilerinin sorumsuz beyanatlarından bıktık! Bu beyanatlar yüzünden tüm hekimleri zan altına sokmaya çalışan bütün şahıslardan, bütün kurum ve kuruluş yetkililerinde de bıktık. İnsan sağlığı için gece, gündüz çalışırken sömürülen emeğimizi gündeme getirmek yerine kabul etmediğimiz söylemlerden dolayı tüm hekimlerin itham edilmesinden bıktık. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddeti meşru görenlerden, sağlıkta şiddeti görmezden gelenlerden, yaptıkları yanlarına kar kalanlardan bıktık. Hekimsen, Tabip-Sen ve Hekim Birliği olarak kurulduğumuz günden bugüne tek gündemimiz hekim haklarını korumak ve kaliteli sağlık hizmeti verebileceğimiz zemini oluşturmak oldu. İdeolojik yaklaşımlardan uzak durduk, uzak durmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz, mağduriyete uğramış en son hekimin mağduriyeti bitene dek devam edecek. Hekimleri özverileriyle anmak, emeklerinin karşılığını vermek, şifa veren ele vefa göstermek gerektiğini tüm muhataplarımıza hatırlatıyoruz. Tababet sanatını kendi menfaatlerine alet ederek, bu sanata zarar verenleri tababetin güzelliklerle anılmasına engel olan herkesi kınıyoruz. Bu vatanın hekimleri, hekimliğin değerlerini koruyanları da, hekimliğe zarar verenleri de unutmayacaktır’ dedi.


Editör: D. Son Haber