Okulların deprem nedeniyle tatil olması salgını engelledi

DüzceSonHaber

Okulların deprem nedeniyle tatil olması salgını engelledi
19.12.2022 - 15:07
Kaynak: Haber Merkezi

 

Kış aylarının gelmesi ile birlikte komşu il Bolu’da 6 bin öğrenci kış hastalıkları nedeniyle okula gidemedi. Düzce’de ise viral enfeksiyonlar artış gösterdi ancak deprem nedeniyle okulların tatil olmasını yayılımı engelledi. İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Kış mevsimi ile birlikte artış gösteren grip salgınında hastaneler adeta doldu taştı. Bolu'da da yayılan salgın neticesinde veliler çocuklarını okula göndermekte tedirgin hale geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda eğitim gören 6 bin öğrencimizin okullarına gitmediğini tespit ettik" dedi.

Komşu il Bolu ile birlikte Düzce’de de viral enfeksiyonlarda artış görüldü. Ancak deprem nedeniyle okulların tatil olması, vatandaşların kalabalık ve kapalı alanlara girmemesi enfeksiyonun yayılımını engelledi.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, “İlimizde de viral enfeksiyonlarda bir yayılım söz konusu ancak bu tüm Türkiye’de artış gösterdi. Ancak Bolu’daki gibi bir durum söz konusu değil. Deprem nedeniyle okullar tatil olması, vatandaşlarımızın açık alanlarda daha çok durması, kapalı alanlarla girmemesi nedeniyle çok yayılım olmadı. O yüzden de ilimizde viral enfeksiyonlar devam ediyor” dedi.

Tedbirleri arttırmamız gerekiyor

Maske, temizlik gibi konularda hassas olunması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Bizim öncelikle tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Öğrenci ve yetişkin vatandaşlarımızın viral enfeksiyon belirtileri gösterdiklerinde maske ile kendilerini diğer hasta olmayan bireylerden korumaları gerekmekte. Vücut dirençlerini iyi tutmaları, düzenli uyku uyumaya dikkat etmeleri gerekiyor. Hijyen dediğimiz konuya dikkat etmek gerekiyor. Çünkü bu olmazsa, olmaz. Dışarda ellerimizi bir yerlere sürerek eve gelip ellerimizi yıkamazsak, enfeksiyonları arttırmış oluyoruz. Bunlara dikkat edersek, her birlikte kış dönemindeki viral enfeksiyon sürecini hasarsız atlatmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Toplu maske takmaya gerek yok ancak takılmasında fayda var

Pandemi döneminde olduğu gibi toplu maske takılmasının mecburi olmadığını ancak maske takmanın özellikle hastalıklar döneminde etkili olacağını söyleyen Yılmaz, “Toplu bir maske takmak yada toplu hareket etmek gerekmiyor ama yine de maske takmak, iş, kafe yada başka toplu alanlarda maske takmak kendimizi diğer kişilerden soyutlayacaktır” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber