Üniversite hastanesi başarısız denilen dönemde rekor kırdı

DüzceSonHaber

Üniversite hastanesi başarısız denilen dönemde rekor kırdı
31.12.2022 - 14:12
Kaynak: Haber Merkezi

 

Bir dönem başarısız olduğu için eleştirilerin hedefi olan Düzce Üniversitesi Hastanesi, 2022 yılını rekorla tamamladı.

Üniversite Hastanesi, 2021 yılında acil servis, ayaktan (poliklinik), yatan ve günübirlik olmak üzere toplam 504 bin 173 hastaya sağlık hizmeti vermişti. 2021 yılında Zonguldak, Sakarya, Bolu, Kocaeli illeri başta olmak üzere İl dışından 100 binden fazla hasta hizmet almıştı.

Yaklaşık 48 bin metrekare kapalı alanı ve 316 tescilli yatak kapasitesine sahip hastan, 2022 yılında yaklaşık 390 bin ayaktan, 30 bin yatan, 16 bin günübirlik ve 145 bin acil olmak üzere toplam 580 bin hastaya tedavi hizmeti verdi.  Tıbbi Onkoloji, Hematoloji,  Organ Nakli Merkezi, Uyku Ünitesi, Endoskopi Ünitesi gibi birimler ile özellikli branşları bünyesinde bulunduran Üniversite Hastanesi’ne 122 binden fazla il dışından hasta başvuru yaptı.

20 BİN OPERASYON

Deneyimli personeli ile 7/24 hizmet veren ameliyathanelerde Genel Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Göz Hastalıkları, Üroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak Burun Boğaz, Göğüs Cerrahisi ve Çocuk cerrahisi branşlarında Anestezi ekibi ile 2022 yılında 20 bine yakın operasyon gerçekleştirildi.

6 yataklı yoğun bakım ünitesi hizmete girdi, yoğun bakım yatak sayısı 45’den 51’e yükseldi.

Kastamonu, Bartın, Bolu, Zonguldak ve Sakarya gibi çevre illerden yüzlerce hastanın tercih noktası haline gelen Endoskopi Ünitesi’nde ise 13 bine yakın işleme imza atıldı.  Güncel teknoloji ve en yeni tıbbi tedavilerin gerçekleşmesine uygun yapılandırılan Endoskopi Ünitesi, ayrıca eğitim ve araştırma merkezi olmanın gereği doğrultusunda Gastroenteroloji yan dal asistanı eğitimi de vermeye başladı.

 

HIZLI TEDAVİ HİZMETİ

Dahiliye ve Hematoloji Kliniği’nde ayaktan tedavi gören hastaların daha hızlı tedavi almaları amacıyla “Hematoloji Gündüz Tedavi Ünitesi” hizmete girdi. Hematoloji Polikliniği’nde yılda 11 binden fazla hastanın takibini yapılırken,  hizmete giren Ünite sayesinde hastaların ağır hastalardan ayrı, kontrollü ve konforlu bir ortamda daha kısa sürede tedavilerinin yapılarak taburcu edilmesi sağlandı.

Diyaliz Ünitesi ise bir yılda 10 binden fazla işlem gerçekleştirerek diyaliz hastalarına kesintisiz hizmet verdi. Uyku Ünitesi ise 2022 yılında binden fazla tetkik gerçekleştirdi.


Editör: D. Son Haber