İmam nikahlı eşinin sürgün edilmesini hazmedemedi sağlık çalışanlarına dadandı

DüzceSonHaber

İmam nikahlı eşinin sürgün edilmesini hazmedemedi sağlık çalışanlarına dadandı
11.01.2023 - 09:42
Güncelleme 11.01.2023 - 12:22
Kaynak: Haber Merkezi

 

Azmimilli Mahallesi’nde bulunan 3. Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan sağlık çalışanları son dönemde, aile sağlığı merkezinden sürülen bir doktorun imam nikahlı eşinin taciz ve tehditleri ile karşı karşıya kalınca işe gidememeye başladı.

Olaylar zinciri Azmimilli Mahallesi’nde bulunan 3 nolu Aile Sağlığı Merkezi’ne yaşandı. Merkezde Aile Hekimi olarak görev yapan C.A isimli kadın doktor bir süre önce kendi işlerini yapabilmek adına yerine henüz hekimlik yetkisi olmayan Tıp Fakültesi öğrencisi kızını bırakarak iş yerinden ayrıldı.

Aile Sağlığı Merkezi’ne denetime giden İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri doktorun yerine kızının olduğunu görünce tutanak tutarak Sağlık Bakanlığı’na gönderdiler. Sağlık Bakanlığı müfettişleri raporuna göre, İl Sağlık Müdürlüğü bu kez Aile Hekimi Doktor C.A’nın sözleşmesini yenilemeyerek Gaziantep iline gönderilmesine karar verdi.

Yapılan inceleme, soruşturma sonunda Gaziantep’e gönderilen C.A’nın imam nikahlı eşi Ramiz Toraman, doktorun gönderilmesinden aile sağlığı merkezindeki doktor ve sağlık çalışanlarını sorumlu tutarak fiziksel taciz ve tehditlere başladı. Bunun üzerine Aile Sağlığı Merkezi çalışanları durumdan şikayetçi oldular ve Ramiz Torman’a uzaklaştırma cezası verilerek elektronik kelepçe takıldı.

Elektronik kelepçe koşullarını da yerine getirmeyen Toraman yine Aile Sağılığı Merkezine giderek taciz ve tehditlerine devam edince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir süre cezaevinde kalan Toraman son bir haftadır sosyal medya hesapları üzerinden tehdit ve tacizlere başladı. Özellikle belli doktorları hedef alan ve sosyal medya hesaplarından sinkaflı kelimelerle durumu eleştiren Toraman hakkında taciz, tehdit ve genel huzuru bozmak suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Şahıs hakkında soruşturma devam ederken, Aile Sağlığı Merkezi’ne çalışan doktorlar ve sağlık çalışanları can güvenliğinden endişe ettikleri için işe gidememeye başladı. Bölgede sivil polis ekipleri görevlendirilirken, Toraman’ın bölgeden uzak tutulması için gerekli tedbirlerin alınması istendi.


Editör: D. Son Haber