İki entegre hastane devlet hastanesi statüsüne kavuştu

DüzceSonHaber

İki entegre hastane devlet hastanesi statüsüne kavuştu
2.03.2023 - 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
2

 

Gümüşova ve Cumayeri ilçelerine hizmet eden Gümüşova Entegre Hastanesi ile Yığılca Entegre hastanesinin statüsü değişerek ilçe devlet hastanesi oldu. Bu sayede her iki hastaneye 4 branşta uzman hekim gelecek. İlk olarak dahiliye uzmanı ay sonunda göreve başlayacak.

Düzce’de her ilçeye kurulan entegre hastanelerde sadece aile hekimliği ve acil servis hizmetleri veriliyordu. Uzmanlık alanlarında ise ilçelerdeki vatandaşlar Atatürk Devlet Hastanesi yada Düzce Üniversitesi Hastanesine sevk ediliyorlardı.

Ancak Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada hem Atatürk Devlet Hastanesi’nin yükünü azaltmak hem entegre hastanelerinin statüsünün değiştirilmesini sağlamak hemde vatandaşların sağlık alanında daha iyi hizmet alması için Gümüşova ve Cumayeri ilçelerine hitap eden Gümüşova Entegre Hastanesi ile Yığılca entegre hastanesi, ilçe devlet hastanesi statüsü kazandı.

Bu sayede vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanları olan dahiliye, kadın doğum, çocuk ve kalp uzmanları bu hastanelerde görev alacaklar. Böylelikle vatandaşlar ilçelerden Atatürk Devlet Hastanesi’ne gelmek zorunda kalmayacaklar.

Konuyla alakalı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, “Yaklaşık 2 yıldır bu konuyla ilgili yoğun çaba sarf ediyorduk. Yığılca ve Gümüşova entegre hastanelerinin kamu hastaneleri bünyesinde birleştirerek, buralara uzman kadrosu atanmasını sağladık. Bugün yapılan kura ile hangi doktor arkadaşların geleceği belli oldu. Ay sonunda göreve başlayacaklar. Yığılca ve Gümüşova entegre hastanelerinin entegre hastanesi statüsünden çıkarak hastane statüsüne kavuşması hem Düzce adına hem bu ilçelerimiz için büyük bir avantaj olmuştur. Hem Atatürk Devlet Hastanesi’nde yükün azalması hemde ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın yerinde tedavi olacak olması çok önemli bir çalışmadır. Dahiliye uzmanı ile başlamış olacağız. Hem Yığılca’ya hem Gümüşova’ya dahiliye uzmanları ay sonunda göreve başlayacak” dedi.

4 UZMAN HEKİM GÖREV YAPACAK

İlçe devlet hastanelerinde 4 uzmanın görev yapacağını söyleyen Yılmaz, “İlçe entegre hastanesinde aile hekimleri ve acil servisler çalışma yürütüyordu. İlçe hastanesine dönülmesi ile birlikte  burada uzman hekimler görev yapacak. İlk uzman hekim olarak dahiliye uzmanı gelecek daha sonra 4 uzman daha gelecek” şeklinde konuştu.


Editör: D. Son Haber