İl Sağlık Müdüründen delta varyantı açıklaması

DüzceSonHaber

23.06.2021 - 23:33
Kaynak: Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Düzce’de 18 kişide Delta varyantı görüldüğünü söyledi. Bunun üzerine açıklama yapan Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Düzce’de ki vakaların kontrol altında olduğunu ve korkulacak durum olmadığını söyledi.

Hindistan'da ortaya çıkan ve hızlı bulaşan Delta varyantıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun ardından değerlendirmelerde bulunarak Düzce’de 18 vakanın görüldüğünü bildirdi. Bakan Koca’nın ardından Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz açıklama yaparak Delta varyantı görünen kişilerin kontrol altında olduğunu söyledi.

Yılmaz, açıklamasında “Bilim kurulu toplantısı neticesinde bakanımız Delta varyantı sayısını 18 olarak açıldı. Şu anda bu vakalar aktif olarak takip ediliyor. Delta varyantı olan vakaları yakın takibe aldık. Hem kendilerinin takip ve tedavileri hemde etraflarında ki aile bireyleri olsun tamamı karantina altındalar. Kolluk kuvvetlerimiz ve sağlık ekiplerinin vakaları yakından takip ediyorlar. Aşılamada da büyük yol kat ediyoruz. Sayın bakanımızın belirttiği gibi 18 yaş vatandaşlarımız aşılamaları Cuma günü başlıyor. Düzce’de şu ana kadar 220 binin üzerinde aşı yaptık. Salgını hayatımızdan çıkarmamız için aşılanmamız gerekiyor. Bağışıklık kazanmamız gerekiyor. Aşılarımız mutasyonlara karşı koruyuculuğunu devam ettiriyor. Yüksek düzeyde devam ettiriyor. O yüzden hep birlikte başarabilmemiz için kimlik numaralarına aşı tanımlanan vatandaşlarımız sağlık tesislerimize bekliyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Yılmaz ayrıca, vakaların 14 gün boyunca karantinada kalacağını ifade ederek “Delta varyantı bulunan hastalarımızın durumlarında herhangi korkulacak bir durum yok. Kontrol altındalar. Etraflarında ki karantina sürecinde olan vatandaşlarımız için de bir sorun yok. 14 gün boyunca karantina takibine devam edeceğiz. Karantina sonunda eğer negatif yada pozitif olurlarsa duruma göre karantina süreleri uzayacak yada tamamlanacak” şeklinde konuştu.

 

 

 


Editör: T. Solmaz
Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz