Hasta yakınları sağlıkta şiddete karşı karanfille gönül aldılar

DüzceSonHaber

Hasta yakınları sağlıkta şiddete karşı karanfille gönül aldılar
23.01.2022 - 11:31
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatarak tedavi gören hastaların yakınları son dönemde sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarına karşı sağlık çalışanlarına karanfil dağıtıp ‘Siz bizim için önemlisiniz’ diyerek tepki gösterdiler.

Son dönemde sağlık alanında yaşanan şiddet olayları sağlık çalışanları kadar vatandaşların da tepkisine neden oluyor. Son olarak İstanbul’da bir hemşirenin kafasına ateş edilerek öldürülmesi olayının ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatarak tedavi gören hastaların yakınları haftasonu görev yapan sağlık çalışanlarına karanfil dağıtarak tepkilerini dile getirip ‘Sağlık çalışanlarının yanındayız’ mesajı verdiler.

Hasta yakını Sümeyra Arslan “Sağlık çalışanlarına son dönemde üst üste yapılan şiddet içerikli saldırılar bizleri de derinden üzüyor. Onlar bizim için değerli ve önemliler. Özellikle pandemi döneminde çok yoruldular. Ancak kendini bilmez kişilerin saldırılarıyla moralleri bozuluyor. Ama biz hem yanlarında hemde yaşanan olayların karşısında olduğumuzu göstermek için sağlık çalışanlarına karanfil dağıtarak moral vermeye çalıştık. Hepsine teşekkür ederiz. Bu tip şiddet olaylarının son bulmasını istiyoruz” dedi.


Editör: A. Gölge