Sağlık Müdürü Yılmaz Düzce’ye yeni nesil teknolojide tomografi cihazı kazandırdı

DüzceSonHaber

Sağlık Müdürü Yılmaz Düzce’ye yeni nesil teknolojide tomografi cihazı kazandırdı
10.02.2022 - 16:36
Kaynak: Haber Merkezi

Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz’ın Sağlık Bakanlığı’nda ki girişimleri sonrasında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne yeni nesil teknolojiye sahip tomografi cihazı kazandırıldı. Ayrıca Akçakoca Devlet Hastanesi’ne de tarihinde ilk kez tomografi cihazı kurulmuş oldu.

Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Düzcelilerin en iyi şekilde sağlık hizmeti alması için Sağlık Bakanlığı’nın kapısını aşındırmaya devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında Düzce Atatürk Devlet Hastanesine yeni nesil teknolojiye sahip 128 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı tahsis edildi. Her geçen gün tıbbi cihaz parkuru genişleyen Atatürk Devlet Hastanesi’ne tahsis edilen yeni nesil bilgisayarlı tomografi cihazı yaklaşık 7 milyon 4 bin 81 TL + KDV değerinde. Yeni cihan şuanda şehir hastanelerinde kullanılan cihaz standartlarına sahiptir.

Yeni nesil bilgisayarlı tomografi cihazı sağladığı 3 boyutlu görüntüleme özelliği ile kardiyoloji işlemleri, erken dönem serebrovasküler hastalıkların teşhisleri, travmalar, felç, beyin kanaması, akciğer embolisi, damar tıkanıklığı, kanser gibi hastalıkların erken teşhisi gibi birçok konuda geniş olanaklar sağlıyor. .

Yeni cihazın daha hızlı çekim yapma özelliği ile hastaların tanı ve tedavi süreçleri en kısa sürede yapılması, özellikle kapalı alan korkusu olan ve bu nedenle işlem yapılamayan hastalarda çekim işleminin daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve obez hastalar için 200 kilogram taşıma kapasiteli hasta masası ile teşhis ve tedavi olanağı da sunuyor.

Ayrıca Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde mevcut olan 16 kesitlik Bilgisayar Tomografi Cihazı ise Sağlık Bakanlığı’nın izniyle Akçakoca Devlet Hastanesine devredildi. Böylelikle Akçakoca Devlet Hastanesi’ne ilk defa bilgisayarlı tomografi cihazı kazandırılmış oldu.


Editör: A. Gölge