Bakanlık ifşa etti Düzceli firma tereyağı yerine bitkisel yağ yedirmiş

DüzceSonHaber

Bakanlık ifşa etti Düzceli firma tereyağı yerine bitkisel yağ yedirmiş
3.03.2022 - 18:24
Güncelleme 3.03.2022 - 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
1

Tarım ve Orman Bakanlığı ürünlerinde kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ve taklit/tağşiş eden firmaları ifşa etti. Düzce’de faaliyet gösteren Kibarkılıç firmasının da Düzcelilere tereyağı yerine bitkisel yağ yedirdiği ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6’ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlandı. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer alıyor. Bu kapsamda, bakanlık kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ve taklit/tağşiş edilmiş ürünlere ait bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Paylaşılan bilgiler arasında Düzceli firma dikkat çekti. Kibarkılıç markası adı altında ürünleri satışa sunan Kibar Tavukçuluk Tarım Orman ürünleri Emlak İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet şirketinin Düzcelilere tereyağı yerine bitkisel yağ sattığı ortaya çıktı.  


Editör: D. Son Haber