Sağlık Müdürü Yılmaz’dan Çocuk Acil müjdesi

DüzceSonHaber

Sağlık Müdürü Yılmaz’dan Çocuk Acil müjdesi
26.03.2022 - 13:23
Güncelleme 26.03.2022 - 13:32
Kaynak: Haber Merkezi

Ankara’da yoğun mesai harcayan ve Düzce’ye bir yatırım daha kazandıran İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek binasına kadın hastalıkları, doğum, çocuk acil, çocuk ve yeni doğan yoğun bakım servislerinin hizmet vereceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere bir çok birimde yoğun mesai harcayan İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, kadın hastalıkları ve doğum ile çocuk acil, çocuk ve yeni doğan yoğun bakım sorunu çözülüyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ile  Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinin faaliyet gösterdiği Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu ek binası Kadın Hastalıkları  Doğum ve Çocuk  Hastanesi oluyor.

Sağlık Müdürü Yılmaz, Muncurlu ek binasında  fizik tedavi rehabilitasyon hastalıklarıyla birlikte, kadın doğum, çocuk acil ve çocuk yoğun bakım hastalarına hizmet  verileceğini açıkladı. 

Çocuk acil ve çocuk yoğun bakım sorununu çözüme kavuşturan son gelişmeler hakkında bilgiler veren Yılmaz, Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren kadın doğum, çocuk acil ve çocuk yoğun bakım servislerinin Muncurlu’daki ek binaya taşınarak özellikli bir düzenleme yapılacağını söyledi. 

Halen 150 yatakla fizik tedavi hizmetlerinin verildiği Muncurlu ek binasındaki yapılandırma için Sağlık Bakanlığı’ndan gerekli izin ve ruhsat alındığını açıklayan Yılmaz, “Bakanlığımızın, “Türkiye’de Özellikli Planlama Gerektiren Sağlık Hizmetleri Planlaması” kapsamında şehrimizin yoğun bakım ve çocuk acil hizmetleri ihtiyacı karşılanacak.  Yeni düzenleme ile hemşehrilerimizin son günlerde sıkça dile getirdiği çocuk acil ve çocuk yoğun bakım sorunu çözüme kavuşmuş olacak” dedi.  

TADİLAT PROJESİ HAZIRLANACAK

Yılmaz, öncelikle tadilat projesi hazırlanıp kısa sürede başlayacak çalışmayla, Atatürk Devlet Hastanesi’nde hizmet veren kadın hastalıkları ve doğum servisi ile çocuk acil ve çocuk yoğun bakımın Muncurlu’daki ek binaya taşınacağını  belirtti.

YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ YAPILANDIRILACAK 

Muncurlu ek binasının fizik tedavi rehabilitasyon hastalıklarıyla birlikte, kadın doğum, çocuk acil ve çocuk yoğun bakım hastalarına hizmet vereceğini kaydeden Yılmaz,  özellikli bir hastaneye dönüşecek binada 10 yataklı çocuk yoğun bakım servisi ve 6 yataklı yeni doğan yoğun bakım servisi yapılandırılacağını söyledi. 

Yılmaz, söz konusu taşınmayla Atatürk Devlet Hastanesi’nde boşalacak alanın 19 yataklı erişkin yoğun bakım servisi olarak düzenleneceğini ifade etti.  


Editör: D. Son Haber