Gama iplikten numuneler alındı TÜBİTAK’a gönderildi

DüzceSonHaber

Gama iplikten numuneler alındı TÜBİTAK’a gönderildi
26.05.2022 - 12:15
Kaynak: Haber Merkezi

Gümüşova OSB’de bulunan GAMA İplik Fabrikası’nda sabah ve gece vardiyasında 30’a yakın işçi henüz belirlenemeyen bir nedenle zehirlenme yaşadı. İşçilerin zehirlenme nedenlerinin belirlenmesi için alınan numuneler TÜBİTAK laboratuvarlarına gönderildi.

Gümüşova OSB’de faaliyet gösteren GAMA İplik Fabrikası’nda 30’a yakın işçi mide bulantısı ve kusma şikayeti ile doktora başvurdu. Bazı işçiler kendi imkanları ile hastaneye giderken bazıları ise fabrikaya çalışan ambulanslar aracılığı ile hastanelere kaldırıldı.

AYNI BANTTA ÇALIŞAN İŞÇİLER ZEHRİLENME BELİRTİSİ GÖSTERDİ

İlk olarak gıda zehirlenmesi diye lanse edilen olayın yemeklerden olmadığı anlaşılırken işçilerin kırma ve yıkama bandında çalışıyor olması dikkat çekti. Fabrikanın arıtma tesisine yakın yerde bulunan bantta zehirlenen işçilerin ne şekilde rahatsızlandığının tespiti için Düzce AFAD Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri bölgede inceleme yaptılar.

NUMUNELER TÜBİTAK LABORATUVARLARINA GÖNDERİLDİ

Ekipler atık ve atık sulardan aldıkları numuneleri incelenmesi ve zehirlenme sebebinin belirlenmesi için TÜBİTAK laboratuvarlarına gönderdiler. Bilindiği gibi atık malzemeleri dönüşüme kazandıran fabrikaya gönderilen 1 parti ürünün içinde çeşitli maddeler olacağı tahmin ediliyor.

 


Editör: D. Son Haber