Markette ki tüm ürünlerin son kullanma tarihi geçmiş

DüzceSonHaber

Markette ki tüm ürünlerin son kullanma tarihi geçmiş
8.06.2022 - 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
2

 

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını ön planda tutan gıda denetimleri kapsamında marketlerdeki denetimlerine devam ederken Çay mahallesinde bir markette son kullanma tarihleri geçmiş yüzlerce ürüne el koydu.

Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri, il genelinde bulunan marketlerde etiket ve son kullanma tarihine yönelik denetimlerini aralıksız olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. Zabıta ekipleri Çay Mahallesinde yapılan denetimlerde bir markette, vatandaşa satılmak üzere raflara konulan yüzlerce ürünün son kullanma tarihinin geçtiğini tespit etti.

Marketteki ürünleri tek tek inceleyen Zabıta Müdürlüğü personeli markette satılan ürünlerin yarıdan fazlasının son kullanma tarihinin geçtiğini ve bu ürünlerin satışının yapıldığını kayıt altına alındı.

Son kullanma tarihi geçen ürünlere el koyan zabıta ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü’nün markete işlem yapması ve ürünlerin imha edilmesi için bilgi verdi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tarihi geçmiş ürünleri de kısa süre içinde imha ederek vatandaş sağlığını korudu.

Zabıta ekipleri, tüketicinin korunması hakkındaki kanun kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren marketlerde vatandaşların zarar görmemesi için denetimlerini aralıksız sürdürecek.

 


Editör: D. Son Haber