Pandemi dönemi sonrası botoks ve dolgu işlemlerine talep arttı

DüzceSonHaber

Pandemi dönemi sonrası botoks ve dolgu işlemlerine talep arttı
14.06.2022 - 14:24
Kaynak: Haber Merkezi

 

Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgını sonrasında güzel görünmek isteyenlerin botoks ve dolgu taleplerinde artış oldu. Özellikle pandemi sonrası botoks yaptırmak isteyen erkek hastaların sayısında artış olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç.Dr. Emin Özlü, botoks ve dolgunun eğitim almamış kişiler tarafından yapılması sonrasında ciddi yüz hasarlarının oluşabileceği uyarısını da yaptı.

Tüm Dünya’yı etkisi alan COVİD-19 salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalarda insanlar evlerine kapanınca kendilerine ve yüz güzelliklerine önem göstermeye başladılar. Bu çerçevede pandemi kısıtlamalarının kaldırılması ve hayatın normale dönmesiyle kadın ve erkeklerin botoks ile yüz dolgusu işlemlerine olan ilgisinde de artış gözlendi.

Konuyla ilgili olarak bilgiler veren Dermatoloji Uzman Doç.Dr. Emin Özlü, pandemi sürecinde insanların kendilerini fark ettiğini ve daha fazla önem göstermeye başladığını söyleyerek “İki yıldır pandemi etkisi altındayız ve bu etkiden yavaş yavaş çıkıyoruz. Pandemi artık hayatımızdan çıkmaya başladı. Bu eve kapandığımız dönemde herkes kendisi ile daha fazla ilgilenmeye başladı. Pandeminin sona ermesi ve insanların kendilerine olan ilgilerinin artmasıyla bizim yaptığımız estetik işlemlerde artış var. Hem kendimizi sevmeye başladık hemde kendimize daha fazla zaman ayırmaya başladık” dedi.

ERKEK HASTALARIN SAYISINDA DA ARTIŞ VAR

Botoks ve dolgu konusunda erkek hastaların sayısında da artış yaşandığını dile getiren Özlü “Pandemi sonrası erkek, kadın hasta durumunda da değişmeler yaşandı. Kadın hastalar bu tip botoks ve dolgu gibi işlemlere daha fazla ilgili gibiydi ama son dönemde erkekler de bu tür işlere ilgi duymaya başladılar. Botoks ve dolgu gibi işlemleri biz erkek hastalarımıza daha fazla uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

YANLIŞ İŞLEMLER KALICI HASARLAR BIRAKABİLİR

Doç.Dr. Özlü son olarak botoks ve dolgu işlemlerinin uzman kişiler tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Botosk ve dolgu tıbbi bilgi gerektiren işlemler ve mutlaka hekimler tarafından yapılması gereken işlemler. Bu işlemlerin sağlıklı sonuç vermesi için ciddi bilgi ve tecrübe gerekiyor. Hekimler tarafından yapılması gerekiyor. Doğru şekilde, doğru ürünlerle yapılması gerekiyor. Koşullar sağlanmadığı takdirde çok ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Botoks uygulamasında özellikle uygun yapılmadığı zaman göz kapağında, kaşlarda düşme problemleri yaşayabiliyoruz. Yine yüzde asimetrik görünüm bozuklukları oluşabiliyor. Dolgu işlemlerinde daha ciddi problemler karşımıza çıkabilir. Damar tıkanması, yüzde nekroz dediğimiz ciddi hasarla sonuçlanabilen geri döndüremeyecek problemler karşımıza çıkabilir. O yüzden bu işlemlerin deneyimli hekimler tarafında yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 


Editör: D. Son Haber