Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ertelendi

DüzceSonHaber

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ertelendi
20.04.2022 - 11:41
Kaynak: Haber Merkezi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının 27 Nisan tarihine ertelendiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında bugün toplanacaktı.

Toplantıda maske ile ilgili önemli kararların alınması bekleniyordu…

Hatta kurulun, kapalı alanlarda maske şartının esnetilmesi ve okullardaki maske zorunluluğuna yönelik bir karara varabileceği konuşuluyordu.

27 Nisan’a ertelendi

Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan son dakika açıklaması geldi.

Kurul toplantısının ertelendiğini duyuran Bakan Koca, “Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını 2 Mart’ta yapmıştı. Salgınla mücadele tarihine geçecek o toplantıda alınan kararların isabetini hep birlikte gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi bir toplantıyı bugün yapacaktı. Bu toplantının günü, 27 Nisan Çarşamba olarak değişti.” dedi.

“Aşı ve ilacımız var”

Geçtiğimiz günlerde vaka ve vefat sayılarının son 1,5 yılın en düşük düzeyine gerilediğini açıklayan Sağlık Bakanı Koca, “Dünya gündemini 2 yıldır esir alan koronavirüs salgını hala gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir.” demişti.

Bakan Koca, şöyle devam etmişti:

“Bundan sonra kişisel korucuyu tedbirler ve aşı ile korunup günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Daha güvendeyiz artık, aşımız ve ilacımız var.”

 

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ertelendi #1

 

“En önemli toplantılarından biri…”

Vaka sayılarının düştüğünü dile getiren Koca, “Hastanelerimizde, yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, koronavirüs servisleri peyderpey kapanmaktadır. Bu hafta çarşamba günü toplanacak Bilim Kurulu'muzda salgında gelinen noktayı ve mevcut tedbirleri ele alacağız. Kanaatimce Bilim Kurulu'nun en önemli toplantılarından biri olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Son karar 2 Mart’ta alındı

Bilim Kurulu'nda 2 Mart'ta alınan kararla, açık havada maske zorunluluğu kaldırılmıştı.


Editör: D. Son Haber