Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sağlık çalışanlarına 5 müjde

DüzceSonHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sağlık çalışanlarına 5 müjde
14.03.2022 - 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
1

14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarına 5 müjde birden verdi. Buna göre, sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralamalar katalog suç kapsamına alınacak, sağlık çalışanları için mesleki sorumluluk kurulu oluşturulacak, temel ücret ve ek ödemelerde artış olacak, ücretlerdeki iyileştirmeden emeklilerde yararlanacak, aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Beştepe'de gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanlarının maaşlarında iyileştirmeyi de kapsayan 5 müjde birden verdi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 5 MÜJDE

İlk müjdemiz; sağlık çalışanlarına yönelik kasten yaralama suçları CMK kapsamında katolağa dahil ediliyor. Bu tür suçlar konusunda izlenecek yol, hakim ve savcılarca görünür hale getiriliyor.

İkinci müjdemiz; Sağlık çalışanları için mesleki sorumluluk kurulu oluşturulacak. Tüm sağlık mensuplarının mesleklerinin icrası kapsamında yaptıkları tıbbi işlemler için ceza soruşturması açılabilmesi bu kurulun izni dahilinde olacaktır. Hükmedilen tazminatın rücu ettirilip ettirilmeyeceğine de bu kurul karar verecek.

Üçüncü müjdemiz; maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz. Sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak aylıklarının tek bir bordro ile ödenmesi temin edilecektir. Hemşireler başta olmak üzere lisans mezunu sağlık çalışanları 3600 ek gösterge kapsamına alınacak. Döner sermayede yapılacak düzenlemeyle, sağlık personelinin döner sermayeden alacakları ek ödemelerde artış yapılacaktır.

Dördüncü müjdemiz, sağlık çalışanlarının ücretlerinde yaptığımız iyileştirme, emekliliklerine de yansıyacak.

Beşinci müjdemiz; Aile hekimlerinin temel ücretlerinde de artış yapılacak.


Editör: D. Son Haber