Z kuşağı değil Türk Gençliği

DüzceSonHaber

Z kuşağı değil Türk Gençliği
5.11.2022 - 17:43
Kaynak: Haber Merkezi

 

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu “Son dönemde özellikle Türk gençlerine Z kuşağı denmesini kabullenememeye başladım. Bu tamamen gençlerimizin Türklükten arındırma ve kimlikleştirsizme çalışmasıdır” dedi.

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu son dönemde 18 yaş altı gençlere Z kuşağı denilmesine tepki göstererek “Türk gençliğine Z kuşağı diyerek gençlerimizi kategorize etmek ve kimlikleştirmiksez isteyen bir kitle var. Bizim Türk gençlerimize bu gibi sıfatlar takarak Türk örf ve adetlerinden uzaklaştırılarak tamamen siz özgürsünüz algısı yerleştirilmeye çalışılıyor. Baktığınızda Z kuşağı denen Türk gençleri, Atatürkçü olarak da görünüyorlar. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe hitabesinde “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dâhilî ve haricî bedhahların olacaktır” demiş. Ulu önder Ey Z kuşağı dememiş. O zamandan görmüş ki bedhahlar olacak. Yani kötü yürekli insanlar karşınıza çıkacak demiş. Gençlerimizin kendilerine Z kuşağı diyen kitleye kulak asmamaları ve Türk gençliği olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet yaşamaktan sorumlu olduklarının farkında olması gerekiyor” dedi.

‘Z KUŞAĞI DİYE BİR ŞEY YOK’

Kuşakları harflendirmenin yanlış olduğunu ifade eden Caboğlu, “Mesela Naim Süleymanoğlu, Olimpiyat şampiyonu gurur kaynağımız Mete Gazoz bunların dışında henüz 15 yaşında PKK’ya karşı duran ve şehit olan Eren Bülbül. Buse Naz Sürmeneli, şampiyon oldu; ‘Ormanları yakanlara hesabını soracağız, bir ölür bin diriliz’ dedi. Fenerbahçe’de oynayan ve henüz 16 yaşında olan Arda Güler gol attıktan sonra ‘Seni çok seviyorum anne’ penyesi ile poz veriyor. Bunlar ne kadar milli, maneviyatı yüksek çocuklar. Milletin içinde hain bitmiyor ne yazık ki ama kahraman evlat da bitmiyor. Türk Gençliğini X, Y, Z kuşağı gibi harflerle ifade ediyorlar. Bana göre öyle bir kuşak yok. Böyle ticari bir algı, ticari bir kuşak oluşacak. Çocuğu harflendirmek diye bir şey olur mu? Müslüman bir Türk çocuğu işte. Çocukları böyle kültürel yozlaşma içine götürüyoruz” diye konuştu.


Editör: D. Son Haber